Facebook se pregateste de listarea din mai

Joi, 29 Martie 2012, ora 09:13
1176 citiri
Facebook se pregateste de listarea din mai

Reteaua de socializare Facebook isi pregateste introducerea pe Bursa pentru luna mai. Grupul cu sediul la Menlo Park, in California, a incetat sa mai vanda actiuni pe piata secundara, precizeaza publicatia americana.

Facebook si-a depus, la inceputul lunii februarie, dosarul pentru listarea la Bursa, operatiune care se anunta ca fiind cele mai mare eveniment financiar inregistrat in Statele Unite pentru o firma din domeniul internetului. In urma acestui pas, ar putea sa stranga pana la 10 miliarde de dolari, valorizand societatea la 105 miliarde dolari.

Cu peste 845 de milioane de utilizatori pe intreg globul, Facebook a publicat o cifra anuala de afaceri de 3,71 miliarde dolari pentru 2011, dublata intr-un an, insotita de un beneficiu de 668 milioane dolari (+79,5%) pentru perioada amintita.

Gigantul retelelor sociale poarta discutii cu Comisia Valorilor Mobiliare si Burselor din Statele Unite (SEC) referitoare la introducerea la bursa si se asteapta sa inregistreze cel putin un nou amendament la dosarul sau, dupa cum a precizat o sursa anonima citata de Wall Street Journal.

Ultimul amendament, inregistrat marti, mentioneaza ca o victorie a portalului Yahoo! intr-un proces de uzurpare a unor drepturi de brevet ar putea avea un impact important asupra conturilor companiei.

Sursa amintita de cotidianul financiar subliniaza ca data finala a introducerii la Bursa depinde mai ales de decizia SEC.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Facebook listare mai, #Facebook bursa mai , #Retele sociale