Facebook: Salariul lui Zuckerberg si al celor mai bine platiti angajati

Joi, 02 Februarie 2012, ora 08:34
2055 citiri
Facebook: Salariul lui Zuckerberg si al celor mai bine platiti angajati
Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg/ Sursa foto: Guardian

Mark Zuckerberg, cofondatorul si directorul executiv Facebook, are un salariu anual de peste 480.000 de dolari, suma la care se adauga mai multe bonusuri. Cu toate acestea, Zuckerberg va castiga anul acesta doar un dolar.

Cel mai bine platit angajat din cadrul Facebook este fondatorul retelei de socializare, Mark Zuckerberg, care primeste in fiecare an un salariu de 483.333 de dolari. La acesti bani se adauga un bonus de 220.500 de dolari, scrie Business Insider.

Pe langa acesti bani, directorul executiv Facebook a mai incasat, in 2011, suma de 783.529 de dolari, pentru cheltuieli personale. Printre acestea se numara inclusiv utilizarea unor aeronave pentru transportul prietenilor si al membrilor familiei. Explicatia companiei consta in faptul ca transportul aerian face parte dintr-un "program de securitate global".

Mark Zuckerberg a mai primit cash 90.850 de dolari, bani pe care i-a folosit la planificarea financiara a companiei, anul trecut, mai precizeaza publicatia amintita. Anul acesta, situatia se va schimba, pentru fondatorul Facebook, pentru ca nu va mai primi la fel de multi bani.

In 2012, creatorul retelei de socializare va primi un salariu anual de doar 1 dolar. Mark Zuckerberg detine 28,4% din companie, procent care echivaleaza cu 25 miliarde de dolari.

Al doilea cel mai bine platit angajat din cadrul Facebook este Sheryl Sandberg. Ea a fost platita cu un salariu de 295.833, la care s-a adaugat un bonus de peste 86.000 de dolari.

In plus, Sheryl Sandberg a mai fost recompensata, pentru activitatea ei in cadrul Facebook cu actiuni in valoare de peste 30,49 milioane de dolari.

Directorul financiar Facebook, David Ebersman, a incasat anul trecut un salariu de peste 295.833 de dolari si a mai primit un bonus de peste 86.000 de dolari. Ebersman a fost recompensat pentru activitatea sa in cadrul Facebook cu actiuni in valoare de peste 18,29 milioane de dolari.

Vicepresedintele departamentului de programare, Mike Schroepfer, a avut un salariu de 270.833 de dolari, la care s-a mai adaugat un bonus de 63.000 de dolari. Pe langa acesti bani, angajatul Facebook a primit actiuni in valoare de peste 24 milioane de dolari.

Theodore W. Ullyot se numara printre cei mai bine platiti angajati pe care ii are Facebook. El a incasat anul trecut un salariu de baza de 270.833 de dolari, la care s-au mai adaugat un bonus de peste 400.000 de dolari.

Ullyot a mai incasat suplimentar 110.644 de dolari, bani rambursati din recalcularea impozitelor. La fel ca si ceilalti membri importanti din conducerea Facebook, a fost recompensat cu actiuni. El a primit actiuni in valoare de peste sase milioane de dolari.

#fondator facebook, #facebook mark zuckerberg, #salariu Mark Zuckerberg, #salariu Facebook , #Retele sociale