Facebook, pe cale de a deveni cea mai mare companie IT din lume

Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 12:18
1220 citiri
Facebook, pe cale de a deveni cea mai mare companie IT din lume

Facebook ia in calcul derularea unei oferte publice initiale anul viitor, pentru a atrage 10 miliarde de dolari, valoarea de piata a retelei de socializare fiind estimata la 100 miliarde de dolari.

Facebook ar putea deveni cea mai mare companie din sectorul IT daca reuseste sa obtina oferta publica de 10 miliarde de dolari. Recordul actual este listarea din 1999 al producatorului german de chip-uri de memorie Infineon Technologies, care a atras 5,23 miliarde de dolari.

La inceputul acestui an, Facebook a atras o investitie de 1,5 miliarde de dolari de la Goldman Sachs si alti investitori, compania fiind evaluata atunci, conform preturilor platite de acestia, la aproximativ 50 de miliarde de dolari.

Documentatia necesara ar putea fi depusa de companie inca de la sfarsitul acestui an, fara a fi insa cunoscute datele exacte, a declarat o sursa apropiata discutiilor, citata de Bloomberg.

"Evident este o evaluare foarte ridicata. Si-au dat seama ca au o oportunitate si vor sa profite de ea cat mai curand", comenteaza un analist american.

Google a atras 1,67 miliarde de dolari la listare, in 2004, fiind evaluata atunci la peste 23 miliarde de dolari. In prezent, capitalizarea Google este de 190,4 miliarde de dolari.

Facebook are peste 800 de milioane de utilizatori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Facebook investitie 2012, #companie IT oferta publica 2012 Facebook, #google vs facebook , #Retele sociale