Facebook, o companie de 100 de miliarde de dolari?

Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 08:23
1886 citiri
Facebook, o companie de 100 de miliarde de dolari?

Toata lumea asteapta listarea Facebook la bursa, sa vada daca valoarea acesteia va fi pe masura estimarilor.

Profitul operational al Facebook in 2011 s-a ridicat la 1,5 miliarde de dolari, iar veniturile sale s-au situat in jurul valorii de 4 miliarde de dolari, potrivit unor surse interne, insa in curand vom vedea cat de adevarate sunt aceste informatii.

Compania Facebook este evaluata la 85-100 de miliarde de dolari, evaluare pe care unii o considera deplasata, scrie Business Insider.

Rationamentul de baza din spatele evaluarii Facebook consta in faptul ca fiecare ciclu de noi tehnologii este dominat de o companie, iar compania respectiva sfarseste de obicei prin a valora in jur de 200 de miliarde de dolari.

Microsoft a dominat epoca PC-urilor, Google domina pe piata motoarelor de cautare, iar Facebook va domina epoca retelelor sociale, de aceea va ajunge sa valoreze chiar si 200 de miliarde de dolari.

Nu exista nicio indoiala ca Facebook nu ar fi o afacere mare ce valoareaza cateva miliarde de dolari si desi nu se poate preciza cu exactitate valoarea companiei, iata cateva motive pentru care Facebook va fi cu siguranta o companie de sute de miliarde de dolari:

Facebook devine una din cele mai mari surse si referenti de trafic pe internet

Pe internet, traficul inseamna bani, ceea ce conduce la concluzia ca Facebook va fi foarte profitabil. Google a devenit cea mai mare companie de internet datorita faptului ca cea mai mare parte a traficului de pe internet venea de la motorul sau de cautare Google, insa acest lucru se schimba. O cantitate tot mai mare de trafic vine de pe Facebook, ceea ce inseamna mai multa publicitate si mai multi bani pentru Facebook.

Facebook detine date despre utilizatorii de internet

Facebook este primul site care a reusit sa realizeze o legatura intre lumea reala si web, identificand internatuii, ceea ce face sa creasca posibilitatile de directionare catre o publicitate targetata. Faptul ca Facebook detin informatii personale despre utilizatorii sai, este un atu extrem de valoros.

Facebook este cea mai mare platforma sociala

Facebook se transforma in platforma dominanta a noii ere a internetului, exploatand conceptul de "social", social insemnand ca oamenii decid ce sa consume si impartasesc ceea ce le place si intentiile lor de achizitionare cu pritenii lor.

Facebook e de neoprit, deoarece are un efect de retea

Efectul de retea al Facebook se traduce prin faptul ca marea majoritate a oamenilor de pe internet vor ajunge sa aiba conturi de Facebook, fapt ca va creste valoarea Facebook.

#evaluare Facebook, #listare bursa facebook, #profit Facebook, #atuuri Facebook , #Retele sociale