Facebook lanseaza propriul sau magazin de aplicatii

Vineri, 08 Iunie 2012, ora 13:01
1435 citiri
Facebook lanseaza propriul sau magazin de aplicatii

Facebook lanseaza vineri magazinul sau de aplicatii pentru terminale care ruleaza sistemele de operare iOS si Android. Magazinul cuprinde 600 de aplicatii, iar Facebook va oferi recomandari personalizate utilizatorilor retelei sociale.

Centrul Facebook va prezenta aplicatii pentru telefoanele care ruleaza iOS si Android, cat si pentru site-ul retelei de socializare, potrivit The Verge.

Prin deschiderea acestui magazin de aplicatii, Facebook intentioneaza sa creasca retelei sale, motiv pentru care va recomanda numai aplicatiile de cea mai inalta calitate. Printre aplicatiile din App Center se regasesc Nike+ GPS, Ubisoft Ghost Recon Commander, Stitcher Radio, Draw Something si Pinterest.

"Magazinul Facebook va oferi utilizatorilor recomandari personalizate si le va permite sa vada aplicatiile folosite de prietenii lor", spun oficialii companiei.

Facebook urmareste sa isi pastreze utilizatorii cat mai mult timp mlogati la reteaua sociala si sa le dea cat mai putine motive sa o paraseasca.

Potrivit unui sondaj efectuat pe un esantion de 1.032 americani de Reuters si firma de cercetare Ipsos, 35% dintre utilizatorii Facebook sunt mai putin activi in reteaua sociala, comparativ cu ultimele luni. In plus, studiul a mai aratat ca patru din cinci membri Facebook nu au fost influentati de reclamele de pe site.

Magazinul de aplicatii Facebook este disponibil numai in Statele Unite ale Americii, dar oficialii companiei spun ca o lansare in intreaga lume se va petrece in cateva saptamani.

Aplicatiile reprezinta o parte importanta din viata utilizatorilor smartphone. Lansate pentru iPhone si mai tarziu pentru sistemul de operare Android de la Google si alte sisteme de acest fel, 31 miliarde de aplicatii au fost downloadate pe telefoanele mobile anul trecut, potrivit Juniper Research.

Juniper Research estimeaza ca vanzarile de aplicatii pentru telefoane mobile vor genera castiguri de 52 miliarde de dolari - 75% din aceasta suma va proveni din aplicatiile pentru smartphone, iar 25%, din aplicatiile pentru tablete.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Facebook magazin aplicatii, #aplicatii facebook, #Facebook App Center , #Retele sociale