Facebook face primul pas spre lansarea pe bursa

Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 22:04
1338 citiri
Facebook face primul pas spre lansarea pe bursa
Facebook se va lansa pe bursa

Facebook planuieste sa inainteze, miercuri, documentele pentru oferta publica initiala, acesta fiind una dintre cele mai asteptate lansari pe bursa ale anului 2012.

Iesirea pe bursa va ridica valoarea companiei pana la 75 - 100 de miliarde de dolari, dupa cum au declarat surse citate de Reuters.com.

Morgan Stanley si Goldman Sachs vor conduce, cel mai probabil, ceea ce va fi una dintre cele mai mari oferte publice initiale din istoria SUA.

Facebook nu a comentat inca acest pas.

Iminenta oferat publica, despre care se spune ca va strange 10 miliarde de dolari, este un trofeu mult dorit de bancile de investitii, ce va seta o competitie stransa pe Wall Street, mai ales intre Morgan Stanley si Goldman Sachs.

In Romania, numarul de utilizatori Facebook a depasit, vineri, 4,4 milioane, in crestere cu 83% fata de inceputul anului trecut.

Conform ultimelor date, cei mai multi utilizatori ai retelei Facebook in Romania sunt in Bucuresti (1,053 milioane - 26,13%), urmat de Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi, cu peste 4% din total.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#facebook piata capital, #facebook oferta publica initiala, #facebook bursa, #retele sociale facebook, #actiuni facebook , #Retele sociale