Facebook a depus dosarul de listare la Bursa

Joi, 02 Februarie 2012, ora 09:40
1232 citiri
Facebook a depus dosarul de listare la Bursa
Facebook se listeaza la Bursa

Facebook a depus miercuri dosarul de listare la Bursa, dezvaluind ca intentioneaza sa puna pe piata titluri in valoare de aproximativ 5 miliarde de dolari.

Site-ul cu 845 de milioane de utilizatori nu a raportat data prevazuta a tranzactiei care se anunta a fi cel mai important eveniment financiar al anului pentru pietele bursiere, depasind cu mult operatiunea Google din 2004 (1.67 miliarde de dolari).

"Nu am construit servicii pentru a castiga bani, am castigat bani pentru a construi servicii mai bune", a declarat patronul fondator al Facebook, Mark Zuckerberg, intr-o scrisoare adresata investitorilor care a insotit dosarul.

La aproape opt ani de la lansarea site-ului intr-o camera de camin a Universitatii Harvard, acesta revendica o cifra de afaceri anuala de 3,71 de miliarde de dolari pentru 2011, dublata intr-un an. Castigurile au fost de 668 milioane de dolari.

Facebook nu a indicat in dosarul inaintat autoritatilor bursiere numarul de actiuni pe care intentioneaza sa le vanda sau pretul lor.

#Facebook listare Bursa, #bursa actiuni, #Facebook actiuni , #Retele sociale