Diferentele intre sexe, vizibile si pe Facebook

Miercuri, 21 Decembrie 2011, ora 10:48
1258 citiri
Diferentele intre sexe, vizibile si pe Facebook

Principalul motiv pentru care femeile folosesc Facebook este dorinta de a cunoaste pe cineva in viata reala, si de a crea relatii "reale", potrivit unui studiu.

Aproximativ 82% dintre femei utilizeaza Facebook pentru ca isi doresc sa cunoasca pe cineva si in viata reala, in timp ce barbatii folosesc reteaua sociala pentru a-si face prieteni comuni, indica un studiu realizat de NM Incinte, informeaza Dailymail.com.

In timp ce barbatilor le place sa lase comentarii si sa participe la crearea unei comunitati, femeile tind sa foloseasca Facebook, ca pe un instrument creativ.

De asemenea, femeile manifesta tendinta de a sterge persoane din lista de prieteni din cauza comentariilor cu caracter ofensator, in timp ce pentru barbati, ofensa capitala este trimiterea unui link comercial.

Totodata, cercetatorii au observat ca postarea de comentarii deprimante sau orientate spre vanzari, atrag si ele stergerea din lista a utilizatorului Facebook cu astfel de activitati.

Desi barbatii si femeile utilizeaza reteaua sociala in mod diferit, ei se intalnesc intr-un punct comun: ambele sexe il folosesc pentru jocuri, urmarirea celebritatilor si pastrarea legaturii cu familia.

#facebook, #utilizatori facebook, #functii Facebook, #femei Facebook, #barbati Facebook , #Retele sociale