Butonul pentru "inamic" este introdus pe Facebook, printr-o aplicatie

Marti, 27 Martie 2012, ora 12:31
1368 citiri
Butonul pentru "inamic" este introdus pe Facebook, printr-o aplicatie

Uita de prietenie. O noua aplicatie Facebook, permite utilizatorilor retelelor sociale sa eticheteze public ca "inamici" alte persoane, locuri sau lucruri prezente pe reteaua sociala.

Aplicatia se numeste "EnemyGraph" si a fost lansata pe 15 martie, fiind dezvoltata de un profesor si doi studenti ai University of Texas, potrivit Mashable.

Dean Terry, care conduce Programul Media al universitatii, a coordonat acest proiect, iar cei doi studenti au construit aplicatia, care numara pana acum 400 de utilizatori. Preluarea subiectului de catre mass-media i-a ajutat pe creatorii aplicatiei sa isi faca auzit mesajul despre retelele sociale si despre Facebook, in particular.

"Un lucru care intotdeauna m-a contrariat este aceasta cultura a politetii fortate. Am dorit sa le oferim oamenilor posibilitatea de a-si exprima dezaprobarea, la fel de usor. Sensul de 'inamic' este la fel de putin exact ca si cel de 'prieten', pe care il foloseste Facebook", a declarat Terry pentru Mashable.

Cu toate acestea, aplicatia are o utilitate mai extinsa, decat aceea de a starni dezbateri, adauga Terry. Cercetatorii si oamenii de marketing au date doar despre lucrurile pe care utilizatorii retelelor sociale le sustin, nu si despre lucrurile pe care nu le dezaproba.

"Poti sa inveti o multime de lucrurim analizand ceea ce nu le place oamenilor. In plus, daca nici mie, nici tie nu iti place un lucru, intre noi se creeaza o legatura, care nu a fost exploatata in social media, exceptiile fiind putine", a adaugat profesorul.

#inamic Facebook, #dislike Facebook, #EnemyGraph Facebook , #Retele sociale