Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Politia din California a arestat un hot de identitati

Politia din California a arestat un hot de identitati

Serviciile secrete din Statele Unite ale Americii in colaborarea cu departamentul de politie al Placer County au arestat vineri un hot de identitati; un barbat suspectat ca ar fi fost capul unei retele care prin intemediul unor mesaje trimise pe internet intra in posesia informatiilor despre identitatea diferitilor posesori de card, relateaza presa americana.

Dupa cum au declarat detectivii si agentii politiei americane, suma de 1 milion de dolari pe care acesta a achizitionat-o nu a fost gasita la casa din Sacramento a tanarului de 29 de ani Tien Trong Nguyen, unde acesta printa sute de carti de credit false.

Conform declaratiei detectivului Jim Hudson, Nguyen a furnizat informatii personale furate pentru sapte persoane, care obisnuiau sa obtina in mod fraudulos carti de credit Wal-Mart, apoi achizitionau cumparaturi in valoare de mai mult de 400,000 de dolari din diverse magazine.

Nguyen obtinea informatiile personale ale victimemelor prin tehnica numita "phishing", pescuit, o activitate prin care sunt trimise mesaje frauduloase "pop-up" pe internet, astfel putand fi obtinute informatii personale, cum ar fi parole sau detalii legate de cartile de credit.

"Acesta este un exemplu de cooperare intre guvernul federal si agentiile locale care au reusit sa se ocupe de aceasta problema serioasa a furtului de identitati numit "pescuit", a declarat Ed Bonner agent de politiei."Cu siguranta, acest individ a afectat cartile de credit a sute de persoane."

Nguyen, care este si rezident in California, detinea nu mai putin de sapte calculatoare in casa sa, prin intermediul carora realiza aceasta operatiune.

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 992 ori