Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Hewlett Packard intra in "hora" telefoanelor iPhone

Hewlett Packard intra in "hora" telefoanelor iPhone

Cel mai mare producator de computere din lume, Hewlett-Packard, vrea sa profite de cererea din piata pentru telefoane "frumoase si inteligente" si lanseaza exact la momentul oportun un iPaQ cu celular incorporat, demn sa concureze cu iPhone al Apple si cu produsele rivale abia prezentate de LG, Samsung si altii.

Cu siguranta insa, Congresul GSM de la Barcelona va aduce lansarea a si mai multe produse de acest gen. Noul HP iPaQ 500 Series ruleaza pe noua platforma software Windows Mobile 6, mai mult ca sigur este primul produs lansat pe noul sistem de operare abia anuntat de Microsoft.

Este un telefon inteligent in toata puterea cuvantului, arata foarte bine si incape in orice buzunar, ofera acces la e-mail, internet si pachetul Office, precum si la jocuri, muzica si filme, fiind usor de utilizat pentru toti cei familiarizati cu produsele Microsoft.

Este - evident - primul telefon mobil pe platforma Windows care permite utilizatorilor sa se conecteze la o retea WiFi si sa faca apeluri pe Internet (VoIP), deoarece in versiunile anterioare ale sistemului nu exista in platforma suportul pentru apeluri pe Internet.

Bateria tine chiar vreo sase ore in convorbire, deci peste media obisnuita in acest segment. Are functia mult-cautata in ultima vreme de push-email - mesajele ajung direct pe telefon ca un SMS, nu trebuie sa mai verificam contul de mail din timp in timp. Surpriza HP este ca noul iPaQ 500 Series "Voice Messenger" nu este un terminal 3G, ci un telefon GSM, care se poate conecta la EDGE pentru viteze mai mari de date. Probabil va fi urmat de un produs special pentru retelele de generatia a treia.

Evident ofera conexiune la retelele fara fire WiFi, precum si celebrul Bluetooth, care din pacate nu este 2.0, precum si USB-ul este tot pe sistemul 1.1. Are slot pentru carduri de memorie microSD, pentru a extinde memoria disponibila. Are numai 102 grame, iar ecranul color este LCD TFT cu diagonala de 2 inci.

La capitolul "hardware" putem nota ca telefonul HP foloseste un procesor Texas Instruments la doar 200 MHz, are 64 MB de SDRAM, precum si 128 MB memorie ROM. Este un telefon utilizabil in toate cele patru benzi GSM folosite in lume (800,900,1800,1900), deci poate fi luat si in delegatii si in vacante, aproape oriunde calatoriti.

Specialistii au introdus in aparat un nou soft pentru recunoasterea comenzilor vocale si acum sunt mai multe comenzi decat apelarea numelor din agenda telefonica. Controlul hands-free poate fi util la volan, iar utilizatorul poate transmite mesaje SMS sau e-mail doar dictand telefonului ce anume sa faca. Poate de asemenea sa "ordone" aparatului sa citeasca mesajele primite pentru a nu fi nevoit sa ia mainile de pe volan.

Pretul exact al noului telefon nu a fost facut public, dar se stie deja ca o versiune a terminalului va fi lansata in oferta unui operator american, cu abonament pe doi ani, la pretul de aproximativ 350 de euro.

<b>Bloombiz</b>

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 901 ori