Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Hotmail: noua versiune este cea clasica

Hotmail: noua versiune este cea clasica
Pentru ca noile versiuni lansate de Microsoft sub numele comun de Windows Live Mail se incarcau greu si erau dificil de folosit, managerii site-ului au decis sa asculte dorinta majoritatii clientilor si sa revina la o versiune similara cu cea veche.

Procesul de relansare al Hotmail, care ramane al doilea furnizor online de e-mail din lume dupa Yahoo, luand in calcul numarul de utilizatori, a durat mai bine de un an si jumatate si a inclus scripturi noi, tehnologii Web2.0, multe studii si sondaje pentru a vedea daca lucrurile merg bine. Majoritatea celor implicati in testare au fost nemultumiti, astfel ca Microsoft a renuntat la tehnologiile noi.

Pentru ca tehnologiile Web2.0 nu merg pe toate browserele, o echipa de ingineri au lucrat la realizarea unei versiuni "light", care sa mearga pe toate browserele normale si care sa fie relativ similara cu vechea versiune. Iar aceasta a castigat lupta cu noua versiune Web2.0, fiind preferata de majoritatea utilizatorilor.

Hotmail Classic este acum "un hit" in ciuda discutiilor aprinse despre popularitatea Web2.0 si despre utilitatea noilort tehnologii web precum AJAX.

Desi folosirea versiunii simple pe post de noua versiune parea ca este o decizie in contra trendurilor Internetului, managerii Hotmail si-au dat seama ca solutia va avea succes.

Astfel, in loc sa cedeze teoriilor specialistilor in design si aplicatii web, Hotmail a mers pe varianta clasica si care este realizata astfel incat sa semene la maximum cu Outlook.

Microsoft, in urma graficului

Microsoft a anuntat astazi ca programul a iesit din faza de Beta (faza de testare). Astfel, design-ul pentru versiunea Hotmail realizata pe tehnologii Web2.0 a ramas in urma graficului, iar concurenta cu Yahoo Mail si GMail este vizibil redusa. De exemplu Yahoo si Google ofera chat pe Messenger direct din e-mail. Cel mai mare motor de cautare permite de asemenea deschiderea de atasamente direct in aplicatiile sale pentru documente, prezentari grafice sau tabele Excel.

"Decizia de a ramane pe o solutie clasica s-a dovedit necesara nu doar din cauza multitudinii de utilizatori care si-au dorit acest lucru. Este vorba din de faptul ca tehnologiile Web2.0, desi echipa a lucrat luni in sir, faceau ca e-mailul sa se incarce foarte incet pentru multi utilizatori", a declarat un specialist Hotmail. "In special pentru utilizatorii din afara SUA, cei cu dial-up, timpii de incarcare erau foarte mari", a spus el.

Hotmail ca Outlook

Pina la urma, Microsoft a decis ca Hotmail sa fie adus cat mai aproape de Outlook, pentru ca aplicatia sa fie aproape de ceea ce foloesc zilnic clientii companiei. Bazandu-se pe sondaje, echipa de ingineri a trebuit sa reintroduca celebrele "casute de bifare" pe care le folosesc clientii pentru a selecta mesajele. De asmenea, s-a renuntat la facilitatea de a vedea un fragment din e-mail inainte de a-l deschide propriu-zis, lucru de asemenea nedorit de utilizatori.

Mai mult, Microsoft nu a putut renunta la brandul Hotmail, astfel ca acum serviciul se numeste Windows Live Hotmail.

BloombizTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1660 ori