Twitter estimeaza venituri de 1 miliard de dolari in 2014

Duminica, 03 Iunie 2012, ora 18:04
1255 citiri
Twitter estimeaza venituri de 1 miliard de dolari in 2014

Twitter se asteapta ca in 2014 sa genereze venituri de 1 miliard de dolari din vanzarea de spatiu publicitar, indicand ca serviciul de blogging isi va accelera cresterea cu de pana la doua ori fata de estimarile analistilor.

Conform sursei citate de Bloomberg, Twitter se bazeaza pe cererea de spatiu publicitar, dar cifrele exacte in acest segment au fost tinute ascunse. Numarul in crestere de utilizatori ai Facebook, in acest moment peste 140 milioane, este benefic companiei deoarece atrage comenzi de publicitate.

Cercetatorii de la EMarketer Inc estimau ca in 2014, Twitter va atinge 540 milioane de dolari in vanzarea de publicitate, din care reprezinta, practic, intreg venitul companiei. In 2011, Twitter a raportat venituri de 139,5 milioane de dolari. Chiar si asa, companiei Twitter ii va lua mai mult sa genereze 1 miliard de dolari decat Facebook Inc. sau Google Inc.

"Cei care au folosit acest canal pentru a se promova au fost incantati", a spus Nate Elliott, un analist din New York. "Twitter va reusi in continuare sa faca bani din asta".

Google a trecut pragul de 1 miliard de dolari la cinci ani dupa infiintare, in timp ce Facebook, care s-a listat la bursa in mai, a atins acest tel dupa sase ani. Fondata in 2006, Twitter va avea o vechime de 8 ani in 2014.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#venituri Twitter, #vanzari publicitate Twitter , #Campanii publicitate