Facebook: Cum sa-ti optimizezi pagina

Miercuri, 18 Ianuarie 2012, ora 08:56
2124 citiri
Facebook: Cum sa-ti optimizezi pagina

Paginile de Facebook nu ar trebui sa fie revizuite la intervale mai scurte de trei ore, arata un studiu. Un nou mesaj postat pe pagina primeste comentarii si like-uri timp de trei ore de la publicare, dupa care utilizatorii isi pierd interesul.

Pentru a profita cel mai mult de interesul, opinia si traficul adus de cititori, posesorii de pagini de Facebook ar trebui sa astepte trei ore intre doua mesaje, sfatuieste EdgeRank, citati de TechCrunch.

Aceasta descoperire apartine companiei EdgeRank Checker care analizeaza paginile de Facebook pentru a putea oferi proprietarilor acestora informatii pertinente. Luand in considerare numarul in crestere al celor care aleg sa isi faca reclama prin intermediul retelei de socializare, putem gasi intrebuintarea perfecta pentru sfatul realizatorilor studiului.

Nu-ti coplesi fanii

In cursul lunii trecute, EdgeRank Checker a analizat 30.000 de mesaje din peste 500 de pagini cu 140.000 de fani. Conform companiei, "viata" unui mesaj ia sfarsit atunci cand primeste doar 10% din raspunsurile pe care le primea in perioada cu cea mai buna vizibilitate. Astfel, devine important sa maximizezi angajamentul utilizatorilor, iar daca publici un nou mesaj, "furi" din atentia destinata celui anterior.

Rezultatele studiului arata astfel ca viata medie a unui mesaj este de 3 ore si 7 minute, dupa care utilizatorii isi pierd interesul.

Descoperirile celor de la EdgeRank Checker ii ajuta atat pe cei care doresc sa faca publice diverse cauze, cat si pe cei care doresc sa isi faca reclama sau sa vanda produse prin intermediul Facebook.

Din aceast cauza, companiile ar trebui sa limiteze numarul de mesaje publicate si interactiunea cu "fanii", chiar daca ar fi tentati sa abuzeze de facilitatile oferite de Facebook.

#eficientizare pagini Facebook, #Fan Page Facebook, #studiu Facebook , #Campanii publicitate