Dormiți cu telefonul la încărcat lângă pat? Iată la ce riscuri vă expuneți

Luni, 08 Iulie 2024, ora 11:15
501 citiri
Dormiți cu telefonul la încărcat lângă pat? Iată la ce riscuri vă expuneți
FOTO Hepta

Mulți dintre noi au obiceiul de a-și încărca telefonul mobil lângă pat în timpul nopții, fără a lua în considerare posibilele riscuri.

Deși poate părea convenabil, acest obicei poate avea consecințe negative asupra sănătății și siguranței. Iată câteva dintre principalele riscuri la care vă expuneți atunci când dormiți cu telefonul la încărcat lângă pat:

1. Risc de incendiu

Unul dintre cele mai mari riscuri este posibilitatea de incendiu. Încărcătoarele defecte sau neoficiale pot supraîncălzi telefonul și pot provoca incendii. Acest risc este amplificat dacă telefonul este așezat pe materiale inflamabile, cum ar fi pernele sau așternuturile.

2. Expunerea la radiații electromagnetice

Deși nivelurile de radiații emise de telefoanele mobile nu sunt întodeauna ridicate, expunerea prelungită și apropierea de telefon în timpul încărcării pot crește expunerea la radiații electromagnetice.

3. Interferențe cu somnul

Lumina albastră emisă de ecranul telefonului poate afecta producția de melatonină, hormonul responsabil pentru reglarea somnului. Chiar și notificările luminoase sau vibrațiile telefonului pot perturba somnul, ducând la un somn de calitate scăzută și oboseală.

4. Dependența de telefon

Dacă telefonul este la îndemână, tentația de a verifica notificările sau de a naviga pe internet înainte de culcare poate fi mare. Acest obicei poate prelungi timpul petrecut pe dispozitiv și poate reduce timpul de somn, afectând sănătatea mentală și fizică.

5. Risc de supraîncărcare a bateriei

Încărcarea telefonului peste noapte poate duce la supraîncărcarea bateriei, mai ales dacă dispozitivul nu are un sistem de gestionare a bateriei eficient. Supraîncărcarea poate reduce durata de viață a bateriei și poate provoca supraîncălzirea telefonului.

6. Accidente neprevăzute

Dormitul cu telefonul conectat la încărcător poate duce la accidente neașteptate, cum ar fi smulgerea accidentală a cablului sau deteriorarea portului de încărcare. Acest lucru poate duce la defectarea încărcătorului sau a telefonului.

Sfaturi pentru a reduce riscurile

Încărcați telefonul în afara dormitorului: Cel mai sigur este să încărcați telefonul într-o altă cameră, departe de pat.

Folosiți încărcătoare de calitate: Asigurați-vă că folosiți încărcătoare originale sau certificate pentru a evita riscurile de supraîncălzire și incendiu.

Dezactivați notificările: Pentru a evita perturbările somnului, dezactivați notificările sau activați modul „Nu deranjați”.

Utilizați un timer de priză: Dacă trebuie să încărcați telefonul lângă pat, folosiți un timer de priză pentru a opri încărcarea după câteva ore.

Evitați să așezați telefonul pe materiale inflamabile: Asigurați-vă că telefonul este așezat pe o suprafață dură și neinflamabilă în timpul încărcării.

...citeste mai departe despre "Dormiți cu telefonul la încărcat lângă pat? Iată la ce riscuri vă expuneți" pe Ziare.com

OnePlus Open 2 ar putea surclasa Galaxy Z Fold6 cu un acumulator mult mai mare
OnePlus Open 2 ar putea surclasa Galaxy Z Fold6 cu un acumulator mult mai mare
Potrivit unor surse, viitorul model OnePlus Open 2 ar putea veni echipat cu un acumulator de capacitate mult mai mare decât cel al predecesorului său și ar putea depăși semnificativ rivalii,...
Google introduce un nou instrument de diagnosticare în Android 15
Google introduce un nou instrument de diagnosticare în Android 15
Android 15 aduce un nou instrument de diagnosticare a dispozitivului pentru a ajuta utilizatorii să efectueze teste ale display-ului și să verifice starea bateriei și a spațiului de stocare al...
#smartphone, #expunere radiatii , #Stiri Internet

Curs valutar

1 EUR = 4.9716 RON

0.0007

1 USD = 4.5645 RON

-0.0025
  1. Cum va arăta omul din anul 3000: va avea al doilea rând de pleoape, spatele cocoșat și mâini încleștate. Ce stă în spatele schimbării drastice
  2. Datele personale ale peste 600.000 de clienți Emag, compromise într-o breșă de securitate la o firmă de facturare online
  3. Cine e de vină pentru mega-pana IT care afectează companii aeriene, bănci și alte instituții de stat. De la ce a pornit totul
  4. Cum a scăpat China de cel mai mare colaps tehnologic global, provocat de CrowdStrike
  5. Ungaria ne-a mai dat o lecție. Domeniul în care a devenit mult mai bună ca noi
  6. 5 funcții avansate ale Windows 11 care îmbunătățesc performanța PC-ului
  7. FBI a deblocat telefonul atacatorului care a tras asupra fostului președinte Trump
  8. Câte calculatoare au fost afectate de criza informatică provocată de update-ul CrowdStrike. Anunțul făcut de Microsoft
  9. Google Maps introduce un design revoluționar pentru utilizatorii de Android
  10. Veste bună pentru șoferi. Android Auto va permite controlul radioului mașinii în curând