Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Basescu se intalneste cu reprezentantii firmelor care au ridicat gunoaiele de la Glina

Basescu se intalneste cu reprezentantii firmelor care au ridicat gunoaiele de la Glina
Un grup de reprezentanti ai firmelor de constructii care au curatat gratuit, la indemnul presedintelui Basescu, groapa Glina, au venit marti la Cotroceni pentru a discuta cu acesta "probleme de mediu", potrivit lui Silviu Prigoana, care face parte din delegatie.

Ei s-au prezentat la Cotroceni imediat dupa ceremonia de investitura a ministrului comunicatiilor, Iuliu Winkler. intrebat daca se intalnesc cu presedintele, patronul Rosal, Silviu Prigoana, a spus ca presedintele se intalneste cu ei.

La solicitarea sefului statului, mai multe firme de constructii din Bucuresti, de la autostrada sau din Bacau s-au adunat, in 3 august, punand la dispozitie oameni si logistica pentru salubrizarea zonei Popesti Leordeni. in jurul orei 7 dimineata, 150 de basculante si aproape 30 de escavatoare au venit din toata tara sa salubrizeze zona.

Potrivit specialistilor, in zona se aflau aproape 180.000 de tone de gunoaie. Seful statului a venit in aceeasi zi sa multumeasca firmelor de constructii care au dat curs solicitarii sale de joi de a strange maldarele de gunoaie de pe marginea drumului. Basescu a precizat ca lucrarea, estimata la aproximativ 100.000 de euro, este gratuita, firmele care o executa fiind societati cu care a lucrat in calitate de primar al Capitalei si de ministru al transporturilor si cu care a colaborat foarte bine. seful statului a numit aceasta actiune drept una de capitalism "uman", in care "proprietarii intorc ceva catre societate".

Intrebat in ce calitate a actionat, seful statului a replicat ca reactia sa este aceea a unui "cetatean al Bucurestiului" care nu suporta sa stea cu "gunoiul la nas". "Nu-i treaba mea, dar trebuia aratat ca se poate face, si numai nesimtirea ne face sa stam cu gunoiul la nasul Bucurestiului", a raspuns Basescu intrebarilor jurnalistilor care au vrut sa stie daca pe viitor va mai avea acest fel de initiative. "Sa reactioneze toti, macar sa reactioneze careva", a incheiat presedintele.

In urma cu doar o luna, premierul Calin Popescu Tariceanu i-a convocat tot inopinat pe reprezentantii Politiei, Jamdarmeriei, Garzii de Mediu si pe primarul comunei Glina pentru a da explicatii in legatura cu gunoaiele aruncate in comuna Glina de-a lungul Dambovitei, afirmand ca responsabilii pot fi destituiti. in urma acestei intalniri, se stabilise ca suma necesara ecologizarii zonei din apropierea orasului Popesti-Leordeni este de 300 mii lei si va fi luata din Fondul de mediu sau din bugetul de stat, in functie de disponibilitati.

BloombizTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 852 ori