5% dintre milionarii romani, angajati la stat "din pasiune" pentru tara

Luni, 11 Octombrie 2010, ora 22:50
1600 citiri
5% dintre milionarii romani, angajati la stat "din pasiune" pentru tara

Cel putin cinci la suta dintre romanii aflati in Forbes 500 miliardari 2010 sunt si bugetari, unii dintre ei fiind secretari de stat, parlamentari, altii primari, consilieri judeteni sau locali, scrie cotidianul "Gandul", mentionand printre acestia pe Attila Verestoy, Silviu Prigoana, Radu Mazare, conform Mediafax.

Ziarul noteaza ca, indiferent de functie sau de avere, toti sustin ca reusesc sa se imparta intre afacerile pe care le deruleaza si jobul la stat sau ca au lasat businessul in gestiunea rudelor sau a asociatilor, iar ei se concentreaza asupra functiei pe care, "vremelnic", o ocupa.

"Cu totii sustin ca au intrat in sistem incercand sa devina solutia anticoruptie - «daca ai banii tai, nu mai esti tentat de banii statului» - si, de asemenea, pentru a face ca localitatea lor, judetul si tara sa prospere - «iar noi, odata cu ele».

Potrivit Gandul, printre cei care ar putea schimba fata administratiilor locale daca si-ar convinge si mai multi dintre colegii milionari sa li se alature se numara consilieri judeteni - Dumitru Domnariu, PDL Sibiu, Vasile Rotarescu, Timisoara, Nicusor Constantinescu si Ion Dumitrache, PSD Constanta; consilierii locali - Gabriel Surdu, PDL Iasi, Florin Vlas, PSD TG Mures; secretari de stat - Marin Anton, actualmente la Ministerul Mediului, venit dupa ce a fost restructurat de la Ministerul Transporturilor; ministri - Elena Udrea si Gabriel Oprea.

Printre parlamentari se numara Silviu Prigoana (PDL), Robert Negoita (PSD), Dan Voiculescu (PC), Culita Tarata si Anghel Iordanescu (UNPR), Attila Verestoy (UDMR), Calin Popescu Tariceanu si Dan Radu Rusanu (PNL). De asemenea, este mentionat un parlamentar european, Gigi Becali, precum si primarul Constantei, Radu Mazare.

"Gandul" noteaza ca averile "bugetarilor businessmani" se inscriu pe o "scala" a milioanelor de euro, de la 200 - Gigi Becali la 8-9 in cazul secretarului de stat de la Mediu, Marin Anton.

"Ceilalti, aflati intre copertile colectiei de milionari, stau si ei foarte bine - 180 milioane, Dan Voiculescu; 100 milioane, fratii Robert si Ionut Negoita; 60 milioane, Attila Verestoy; 40 milioane, Silviu Prigoana; 29 milioane, Culita Tarata; 22 milioane, Dan Radu Rusanu; 17 milioane, Gabriel Surdu; 15 milioane, Florin Vlas; 15 milioane, Ion Dumitrache; 14 milioane, Vasile Rotarescu; 14 milioane, Dumitru Domnariu; 13 milioane, Dorin Cocos si Elena Udrea; 10 milioane, Anghel Iordanescu; 10 milioane, Radu Mazare; 10 milioane, Gabriel Oprea; 9 milioane, Nicusor Constantinescu", mai scrie cotidianul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igienă și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Exista anumite in care acest aspect este cu atat mai important, intrucat...
#milionari, #stat, #afaceri, #forbes , #stiri Silviu Prigoana