Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Silviu Hotaran revine la conducerea Microsoft Romania

Silviu Hotaran revine la conducerea Microsoft Romania
Silviu Hotaran va reveni la conducerea filialei din Romania a Microsoft, cel mai mare producator mondial de software, dupa ce a parasit functia in 2004, pentru a conduce divizia firmei americane pentru regiunea Europei de Sud-Est, a anuntat marti compania.

Hotaran a fost primul angajat al filialei Microsoft in Romania, la deschiderea firmei in 1996.

Ca general manager al Microsoft Romania, el va fi responsabil cu formarea unei noi generatii de lideri si de integrarea celor doua echipe din filiala de vanzari si marketing si din centrul global de suport tehnic, potrivit unui comunicat postat pe site-ul companiei.

Hotaran va prelua functia de la Ovidiu Artopolescu, care a fost director executiv al filialei in 2004-2005 si general manager din 2005 pana in prezent.

Artopolescu va deveni director pentru proiecte complexe in zona central si est-europeana.

Microsoft Romania va incheia anul fiscal 2007, la 30 iunie, cu un ritm de crestere de peste 50%, unul dintre cele mai mari din ultimii ani, se spune in comunicat.

Filiala din Romania avea in decembrie 1996, la deschidere, cinci angajati. Numarul acestora va ajunge la 200, la sfarsitul anului 2007, incluzand angajatii din centrul global de suport tehnic, deschis la inceputul acestui an, in prezenta presedintelui Microsoft, Bill Gates, cel mai bogat om din lume.

Microsoft va finaliza, in urmatoarele luni proiectul European Union Grants Adviser pentru Romania, un portal de informare a intreprinderilor mici si mijlocii si a administratiilor locale in vederea unei mai bune accesari a fondurilor alocate de Uniunea Europeana.

Microsoft a participat si la realizarea aplicatiei electronice de prelungire a vizelor si plata a impozitelor pentru romanii din strainatate.

Firma americana a deschis in luna februarie la Bucuresti un centru global de suport tehnic, care va oferi servicii de consultanta si asistenta clientilor Microsoft din Europa, Orientul Mijlociu si Africa, si va avea in primul an de activitate in jur de 100 de angajati, recrutati atat din Romania, cat si din Europa de Est. Numarul de angajati ar putea creste, in functie de cererea pentru serviciile companiei.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1005 ori