Secrete de premier: Cele mai mari gafe ale lui Berlusconi

Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 08:13
5525 citiri
Secrete de premier: Cele mai mari gafe ale lui Berlusconi

Cel mai longeviv premier al Italiei, Silvio Berlusconi a demisionat sambata 12 noiembrie, obligat sa paraseasca Palatul Prezidential pe o usa laterala in huiduielile multimii care il etichetase drept un bufon.

In cei 8 ani si jumatate cat a ocupat scaunul de prim-ministru, Berlusoni a reusit sa minimizeze multe scandaluri. In ultimii 3 ani a supravietuit la 50 de voturi de neincredere, probabil un record care nu va fi vreodata depasit, potrivit CNBC.

De-a lungul anilor, Berlusconi a devenit renumit pentru comentariile "colorate" pe care obisnuia sa le faca si pentru scandalurile personale in care a fost implicat.

Iata care au fost cele mai mari gafe ale fostului premier italian:

Cum sa nu-ti faci prieteni in China

"Am fost acuzat ca am declarat ca pe vremuri, comunistii chinezi mancau copii, insa daca veti citi "Cartea neagra a comunismului", veti vedea ca in China lui Mao acestia nu mancau copii, insa obisnuiau sa ii fiarba pentru a fertiliza terenul", a declarat Berlusoni in campania din 2006.

Cum sa jignesti un german - prima parte

Berlusconi a incalcat toate regulile de diplomatie in 2003, in Parlamentul European, cand i-a sugerat lui Martin Schultz, un membru german al Parlamentului ca ar trebui sa joace rolul unui guardian in lagarul de concentrare nazist in urmatorul film care va fi produs.

"In Italia exista o persoana care produce un film despre lagarele de concentrare naziste. Ar trebui sa te punem sa joci rolul lui Kapo. Ai fi potrivit", a precizat premierul Italian.

Observatiile au venit cu o saptamana inainte ca Italia sa preia presedintia UE prin rotatie si a provocat indignare in Germania, care a lansat o plangere oficiala si l-a convocat pe ambasadorul italian pentru a oferi o explicatie. Berlusconi s-a aratat surprins ca remarca sa a starnit indignari.

Cum sa insulti un german - partea a doua

Ajungand la un summit NATO in 2009, Berluscono a lasat-o pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, sa-l astepte mai mult de 15 minute in timp ce acesta statea de vorba la telefon.

Merkel il astepta pe covorul rosu pentru a-l saluta, insa premierul italian a facut un semn din mana si si-a vazut mai departe de conversatie.

Fiidca acesta a intarziat mai mult de un sfert de ora, cancelarul german a inceput ceremonia fara liderul italian.

Nu ati fi crezut ca...Barak Obama este "bronzat",in viziunea lui Berlusconi

Intorcandu-se de la intrunirea G20 in 2009, Berlusoni a declarat la un miting in Milano: "Va aduc salutari de la o persoana....o persoana care este bronzata...Barack Obama".

Referindu-se la Prima Doamna a SUA, Michelle Obama, premierul Italiei a precizat: "Poate nu va vine sa credeti, insa cei doi merg la plaja impreuna- chiar si sotia lui Obama este, de asemenea, bronzata".

Berlusconi, lovit in nas la un miting

In cadrul unui miting politic din Milano, un barbat l-a lovit in fata pe premierul italian cu un model al catedralei orasului, fracturandu-i nasul.

Berlusconi, "modelul de moralitate" al Italiei

Pe 1 ianuarie 2009, Berlusconi i-ar fi spus lui Gianpaolo Tarantini, un om de afaceri local, ca 11 femei au asteptat in fata usii sale, insa s-a ocupat doar de 8 dintre ele.

Dupa ce in septembrie 2010, in cadrul unui miting le-a consiliat pe fetele tinere sa se casatoreasca cu barbati mai in varsta pentru avere, acesta a adaugat:"Femeile stau la rand sa se casatoreasca cu mine. Istoria o arata, nu stiu cum se face".

Berlusconi, in rolul de "tatic"

Chiar inainte de alegeri, presa italiana a anuntat ca Berlusconi ar fi participat la ziua de nastere a unei tinere domnisoare de 18 ani, care i se adresa premierului ca "tata" si de la care a primit numeroase cadouri.

Berlusconi a condamnat zvonurile ca fiind josnice, insa la scurt timp dupa acea intamplare, sotia sa, Veronica Lario a anuntat divortul.

Pasiunile lui Berlusconi

Premierul italian si-a inceput cariera ca si cantaret intr-un club de noapte, iar in acest an, potrivit unor zvonuri, si-ar fi intarziat lansarea celui mai recent album de cantece de dragoste intitulat "True Love".

Intr-un din cantecele sale, Berlusconi spune: "ascultati aceste cantece cand va e sete de mangaieri, ascultati-le cand cautati tandrete".

Berlusconi, saturat de tara

Intr-un apel telefonic din iulie 2011, inregistrat de politie in secret, premierul Italian i-a raspuns interlocutorului de la celalt capat al conversatiei: "In cateva luni, voi parasi aceasta tara de care m-am saturat".

Calendarul lui Berlusconi s-a dovedit a fi corect, insa ramane de vazut daca acesta va putea parasi tara in cursul investigatiilor care au loc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#secrete silvio berlusconi, #gafe silvio berlusconi, #premier italia, #demisie Silvio Berlusconi, #aventuri berlusconi , #stiri Silvio Berlusconi