Parlamentul Italiei va fi dizolvat astazi

Miercuri, 06 Februarie 2008, ora 10:30
1056 citiri
Parlamentul Italiei va fi dizolvat astazi

Parlamentul italian va fi dizolvat astazi. Decizia a fost luata dupa ce presedintele Italiei, Giorgio Napolitano, i-a convocat aseara pe presedintii Senatului si Camerei Deputatilor. Este primul pas in directia organizarii alegerilor legislative anticipate.

Toate acestea dupa ce presedintele Senatului, Franco Marini, l-a informat pe seful statului ca nu a reusit sa obtina un consens din partea liderilor formatiunilor politice in vederea constituirii unui nou guven. Cel mai dur opozant al formarii unui cabinet de tranzitie a fost liderul de centru-dreapta Silvio Berlusconi, care a cerut chemarea imediata la urne a electoratului.

Criza politica din Italia a fost declansata de demisia premierului Romano Prodi, dupa ce Senatul a refuzat sa acorde votul de incredere guvernului sau.

<a href=http://www.adevarul.ro/articole/parlamentul-italiei-va-fi-dizolvat-astazi/340453/ target=_blank>Adevarul</a>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.