Justitia italiana a pus sub sechestru 300 de milioane de euro ai companiei Telecom Italia Sparkle

Joi, 25 Februarie 2010, ora 11:31
943 citiri
Justitia italiana a pus sub sechestru 300 de milioane de euro ai companiei Telecom Italia Sparkle

Justitia italiana a pus miercuri sub sechestru 300 de milioane de euro, fonduri ale companiei Telecom Italia Sparkle, filiala a Telecom Italia, suspectata de frauda fiscala, se arata intr-un comunicat al companiei-mama, citat de AFP, preluat de NewsIn.

 

"Autoritatea judiciara a pus sub sechestru o suma de circa 300 de milioane de euro", ceea ce corespunde aproximativ fraudei fiscale de care este acuzata compania, se arata intr-un comunicat al Telecom Italia, citat de ANSA.

Grupul de telecomunicatii Fastweb, al carui actionar principal este operatorul Swisscom, si Telecom Italia Sparkle au facturat sume importante, in total de circa 1,8 miliarde de euro, pentru servicii de telefonie si internet catre diverse companii, care nu au fost efectuate niciodata, fraudand astfel Fiscul cu 365 de milioane de euro, a anuntat marti parchetul din Roma, insarcinat cu ancheta.

De asemenea, magistratii au emis 56 de mandate de arest in acest dosar, vizand, printre altii, fostul presedinte al Fastweb, Silvio Scaglia, si un senator de dreapta, Nicola Di Girolamo, membru al formatiunii lui Silvio Berlusconi, Poporul Libertatii (PdL).

Telecom Italia a decis sa "ia toate masurile posibile pentru a apara valoarea grupului Telecom Italia, in interesul actionarilor si angajatilor sai", adauga comunicatul, fara a precizaintentiile exacte ale principalului operator de telefonie din Italia.

Consiliul de administratie al Telecom Italia, care se reuneste joi, va propune amanarea pana in 25 martie a adoptarii bilantului grupului, pentru a vedea situatia mai clar, dupa acuzatiile la adresa filialei sale, Sparkle, potrivit aceleiasi surse.

Scaglia, aflat in prezent in strainatate, a afirmat intr-o declaratie scrisa data publicitatii miercuri, ca este "absolut linistit in ceea ce priveste corectitudinea comportamentului (sau) si cel al grupului pe care il conduce" si a anuntat ca ce intoarce joi in Italia, pentru a raspunde intrebarilor magistratilor. 

 

#justitie, # sechestru, # telecom, # italia , #stiri Silvio Berlusconi