Italia nu le va lua bogatilor "impozit de solidaritate"

Marti, 30 August 2011, ora 09:10
1153 citiri
Italia nu le va lua bogatilor "impozit de solidaritate"

Guvernul a renuntat la planurile de impozitare a veniturilor mari, spunand ca prefera sa sa ia masuri de consolidare impotriva evaziunii fiscale, conform NewsIn.

"Impozitul de solidaritate" care ii viza pe cei cu castiguri de peste 90.000 de euro era una din cele cateva noi masuri anuntate la inceputul lunii de guvernul de la Roma pentru a echilibra deficitul bugetar pana in 2013.

Premierul Silvio Berlusconi a avut luni o intalnire cu cei mai importanti membri ai cabinetului, iar ulterior Guvernul a anuntat ca renunta la impozit, preferand sa ia masuri impotriva evaziunii fiscale.

De asemenea, biroul premierului a mai anuntat ca va exclude de la calculul pensiei anii petrecuti la universitate si in serviciul militar, ceea ce va intarzia pensionarea unora dintre salariati.

Biroul lui Berlusconi nu a mentionat insa nimic despre vreo crestere de TVA, masura intens vehiculata in presa.

Desi UE a salutat noile masuri de austeritate propuse de Italia, cel mai mare sindicat al tarii, CGIL, a criticat planul si a amenintat cu greve.

S-a spus, de asemenea, ca planul de austeritate ar fi generat tensiuni in randul coalitiei guvernamentale de centru-dreapta.

#criza, #austeritate, #masura austeritate, #italia austeritate, #impozit avere , #stiri Silvio Berlusconi