Italia ar putea prelungi si ea programul de prime de casare

Miercuri, 30 Septembrie 2009, ora 13:06
1487 citiri
Italia ar putea prelungi si ea programul de prime de casare

Premierul italian Silvio Berlusconi a declarat, miercuri, ca guvernul sau se gandeste la posibilitatea de prelungire a programului de prime de casare pentru masini derulat in 2009, precizand ca problema va fi examinata la finalul acestui an, potrivit AFP, preluat de NewsIn.

"Vom discuta situatia in mod responsabil si daca exista nevoia unei prime de casare guvernul isi va respecta obligatiile", a spus presedintele Consiliului italian la postul de stiri Sky TG24.

Vorbind despre problema ajutoarelor pentru sectorul auto care expira la finalul anului in Italia, directorul general al Fiat si Chrysler, Sergio Marchionne, a atentionat marti seara ca, daca acestea nu vor fi prelungite, consecintele sociale vor fi importante.

"Trebuie permis sistemului sa se ajusteze gradual, pe masura ce piata se redreseaza", a spus Marchionne, adaugand ca sustine o reducere graduala a primei de casare in 2010 si 2011.

Daca primele de casare sunt mentinute, grupul ar putea sa ajunga in 2010 la o cota de piata in Europa de peste 9%, a mai spus directorul general al Fiat si Chrysler.

In urma cu doua saptamani, ministrul italian pentru dezvoltare economica, Claudio Scajola, a spus ca prelungirea primei de casare care a permis relansarea vanzarilor de autovehicule "ar fi de dorit".

#autovehicule, #casare, #italia, #prime , #stiri Silvio Berlusconi

Curs valutar

1 EUR = 4.9729 RON

0.0013

1 USD = 4.5749 RON

0.0104
  1. Marcel Ciolacu a dezvăluit accidental deficitul bugetar real la care se așteaptă Guvernul în 2024. Cifra depășește toate estimările făcute până acum
  2. Experții trag semnalul de alarmă: Cea mai mare criză din istorie lovește România și alte 100 de țări
  3. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  4. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  5. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  6. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  7. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  8. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc
  9. Cine este bugetarul care încasează un salariu de 36.000 de euro net, lună de lună. Acuzații grave
  10. Revolta unui expert contabil. Cât au ajuns să plătească la stat micile afaceri românești, în comparație cu corporațiile: „discriminare socialistă din partea guvernului!"