Boc le cere oamenilor de afaceri italieni sa investeasca in Romania

Vineri, 16 Septembrie 2011, ora 11:28
1200 citiri
Boc le cere oamenilor de afaceri italieni sa investeasca in Romania

Primul-ministru Emil Boc s-a intalnit, vineri, la Palatul Victoria, cu presedintele italian Giorgio Napolitano, ocazie cu care a lansat o invitatie catre mediul de afaceri italian sa investeasca in Romania in sectoarele energetic, agricol si al infrastructurii.

Boc a apreciat ca vizitele premierului Silvio Berlusconi si presedintelui Giorgio Napolitano vor contribui la intensificarea relatiilor economice dintre cele doua tari, relatii care oricum sunt considerabile.

"Italia este al doilea partener comercial al Romaniei si al saselea investitor strain, deci cred ca in urma vizitei dumneavoastra, a reuniunii interguvernamentale cu domnul premier Berlusconi suntem pregatiti sa crestem relatiile noastre economice si invitam investitorii italieni in Romania pentru sectoarele energetice, infrastructurii si agricultura", a spus primul-ministru roman.

In plus, Boc a salutat adoptarea de catre Parlamentul italian a planului de austeritate elaborat de catre guvernul Berlusconi.

"Parlamentul italian a reusit ieri planul de masuri de austeritate de 54 miliarde de euro, care este un mare succes, dar cred ca trebuie sa multumim cetatenilor nostri in acelasi timp pentru ca si Romania a reusit anul trecut sa adopte un plan de austeritate si datorita sprijinului romanilor am reusit sa il aplicam si cred ca acelasi lucru se va intampla si in Italia", a mai spus Boc.

La inceputul intrevederii, cei doi au avut un scurt dialog pe tema limbii ce ar trebui folosite in timpul discutiilor. Boc a intrebat daca trebuie sa foloseasca engleza sau sa utilizeze serviciile traducatorilor. 

"Cum preferati. Putem vorbi esperanto, engleza sau putem vorbi in italiana sau romana", a replicat Napolitano. Boc a zimbit si apoi a adaugat: "Chiar si in italiana ne putem intelegem. Daca vorbim in toate limbile noastre si tot ne dam seama ce urmam sa spunem".

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#boc, #oameni afaceri italieni, #investitii romania, #investitii , #stiri Silvio Berlusconi