Banca Mondiala: 2009 ramane un an periculos

Luni, 06 Iulie 2009, ora 13:23
1364 citiri
Banca Mondiala: 2009 ramane un an periculos

Statele G8 nu ar trebui sa presupuna ca o revenire economica globala este aproape, a spus presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick, intr-o scrisoare trimisa gazdei summitului G8, premierul italian Silvio Berlusconi, si obtinuta luni de Reuters, precizeaza NewsIn.

"Totusi, 2009 ramane un an periculos. Castigurile recente ar putea fi usor pierdute si ritmul revenirii economice in 2010 este departe de a fi cert", a spus Zoellick.

In scrisoarea datata din 1 iulie, se arata ca interventiile bancilor centrale si ale guvernelor se pare ca "au intrerupt scaderea economiei globale", prin stabilizarea pietelor financiare si sprijinirea cererii.

Recesiunea economiei mondiale, reforma sistemului financiar, problemele climatice si criza din Iran vor fi principalele puncte din agenda liderilor G8, ce se vor reuni de miercuri pana vineri la Aquila, orasul italian distrus in urma unui seism.

Pentru aceasta reuniune, la care vor lua parte atat statele G8 (Germania, Canada, Statele Unite, Franta, Marea Britanie, Italia, Japonia si Rusia, alaturi de Uniunea Europeana), Italia a convocat un cadru extins, alaturi de alte 17 tari si o serie de organizatii internationale.

Cea mai grava criza economica ce a lovit lumea dupa razboaiele mondiale va fi unul dintre subiectele majore ale summitului. Chiar daca punctul critic pare sa fi trecut, revenirea economica este inca nesigura.

Potrivit declaratiilor lui John Kirton, directorul grupului de cercetare pentru G8 din cadrul Universitatii din Toronto, summitul va fi ocazia "unei dezbateri aprinse cu privire la momentul potrivit pentru trecerea de la relansare la o strategie de iesire din criza" si cu privire la retragerea programelor de sustinere ce au dus la accentuarea deficitelor publice.

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#banca, #mondiala, #periculos, #criza, #investitii, #summit, #g8 , #stiri Silvio Berlusconi