Berlusconi convoaca o intalnire de criza

Luni, 24 Octombrie 2011, ora 13:36
1004 citiri
Berlusconi convoaca o intalnire de criza

Silvio Berlusconi a convocat o intalnire de urgenta, luni seara, pentru discutarea reformelor economice, dupa ce a fost pus la zid de liderii europeni la summit-ul din Bruxelles.

Reuniunea guvernului italian a fost stabilita ca raspuns la presiunea europenilor asupra Italiei de a veni cu un plan de reforme pana la intalnirea de miercuri, informeaza Financial Times.

Coalitia de centru-dreapta, condusa de Berlusconi, n-a fost in stare sa adoptate o legislatie care sa rezolve problemele economice alte tarii din cauza disputelor interne. Prim ministrul italian spune ca incearca sa creasca varsta de pensionare la 67 de ani, dar partenerii de coalitie din Liga Nordului nu sunt de acord cu aceasta masura.

Din cauza crizei de la Roma, seful executivului italian nu a mai reusit sa apara luni in fata tribunalului din Milano, unde ar fi trebuit sa fie audiat intr-un caz de coruptie.

Guvernul lui Silvio Berlusconi, ales in 2008, a facut fata de multe ori incercarilor opozitiei de a-l dobori prin voturi de neincredere acordate in parlament. Insa, cu toate ca ramane unita in fata amenintarilor externe, coalitia de la conducerea Italiei este prea divizata in interior ca sa poata adopta reforme dure care sa accelereze cresterea economica si sa micsoreze datoriile.

#Silvio Berlusconi intrunire urgenta, #Silvio Berlusconi Angela Merkel, #criza italia , #Prim ministrul Italiei