Silvio Berlusconi a fost condamnat la 7 ani de inchisoare

Marti, 25 Iunie 2013, ora 08:40
1487 citiri
Silvio Berlusconi a fost condamnat la 7 ani de inchisoare

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost condamnat luni la sapte ani de inchisoare

Fostul premier italian a primit sapte ani de inchisoare in dosarul "Rubygate", inceput la Milano in aprilie 2011, in care este acuzat de ca ar fi platit, in anul 2010, pentru mai mult de zece raporturi sexuale intretinute cu o tanara marocana, Karima El-Mahroug, numita "Ruby", care avea in acea perioada varsta de 17 ani, un delict pedepsit cu inchisoarea, in Italia.

In cadrul anchetei, parchetul a adresat o solicitare parlamentului pentru a perchezitiona imobilul in care Berlusconi isi are biroul. Pentru a justifica cererea, judecatorii au furnizat 389 de pagini de documente continand inregistrari telefonice si marturii a zeci de femei privind serile petrecute in vila din apropiere de Milano a lui Il Cavaliere.

Berlusconi a definit Rubygate ca pe "o constructie mediatica, un spionaj permanent".

Sentinta a fost emisa, dupa o zi intreaga de Camera de consiliu, de trei judecatoare, Giulia Turri (presedinta), Carmen D'Elia si Orsola De Cristofaro, de la cea de-a patra sectie a Tribunalului din Milano.

Silvio Berlusconi, care nu era prezent la Tribunalul din Milano, a fost reprezentat de avocatii sai, Niccolo Ghedini si Piero Longo.

Parchetul din Milano ceruse o condamnare la sase ani de inchisoare si interdictia permanenta de a exercita functii publice pentru Silvio Berlusconi. In urma acestei sentinte, magnatul media va putea face recurs la Curtea de Apel din Milano, apoi la Curtea de Casatie de la Roma.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Silvio Berlusconi arest, #Silviu Berlusconi inchisoare, #scandal sexual Berlusconi , #Cariera