Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Directorul general SIF Moldova, reales. Va administra active de 261 milioane de euro

Directorul general SIF Moldova, reales. Va administra active de 261 milioane de euro


Adunarea Generala a Actionarilor Societatii de Investitii Financiare Moldova a ales, la sfarsitul acestei saptamani, noul Consiliu de Administratie si a stabilit un dividend de 0,24 de lei pe actiune pentru anul 2012.

Costel Ceocea si Claudiu Doros, presedintele director general si vicepresedintele SIF Moldova, institutie ce are sediul central la Bacau, au fost realesi pe aceleasi functii.

Actionarii au procedat la desemnarea, dintr-un lot de 20 de candidati, a celor sapte membri ai noului Consiliu de Administratie pentru un mandat de patru ani, organ care a decis, apoi, cine va ocupa primele doua functii executive in societate.

Din noul CA fac mai fac parte Horia Ciorcila, Radu Hanga, Andrei Hrebenciuc, Catalin Iancu si Octavian Radu. Ultimii doi membri au fost alesi la al doilea tur de scrutin.

Desemnarea noului CA al SIF Moldova s-a realizat la al doilea termen de convocare a AGA dupa ce, cu o zi inainte, la primul termen, nu a fost intrunit cvorumul necesar, deoarece unii actionari aflati la reuniune nu au vrut sa-si valideze prezenta.

Adunare Generala cu peripetii

Nici la al doilea termen Adunarea Generala a Actionarilor Extraordinara nu a avut cvorumul cerut, astfel incat forumul nu a putut avea loc, dar pentru ca in AGA Ordinara cvorumul, la a doua convocare, nu mai era necesar, adunarea si-a desfasurat lucrarile.

Reuniunea a durat aproape opt ore, dupa ce inca de la inceput un grup compact de opozanti ai fostului CA si, mai ales ai presedintelui Costel Ceocea, a creat presiune prin intrebari, solicitari de clarificare si acuzatii de ilegalitate a modului de organizare si desfasurare a adunarii. Numai desemnarea membrilor secretariatelor de lucru ale AGA Ordinara a durat, astfel, circa trei ore.

Verdictul final in alegerea noii conduceri va fi dat, insa, de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, care trebuie sa valideze noul CA, organismul care va decide soarta unor active nete cifrate la peste 261 milioane euro, impartite in aproape 520 de milioane de actiuni.

AGA Ordinara a SIF Moldova a aprobat cele 19 puncte ale ordinii de zi, intre care Raportul de activitate si realizarile financiare ale anului 2012, Programul de actiune pe acest an si Bugetul de venituri si cheltuieli. De asemenea, s-a aprobat un dividend de 0,24 de lei pe actiune, pentru anul trecut, o propunere ulterioara celei facute initial de vechiul CA, de numai 0,17 lei pe actiune.

SIF Moldova este a saptea in topul profitabilitatii pentru 2012, realizat de Bursa de Valori Bucuresti, avand anul trecut la acest indicator peste 137 milioane lei, ceea ce reprezinta o rata a profitului de 49,8%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1809 ori