Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Actiunile SIF Banat - Crisana, suspendate la Bursa. ASF cere un raport privind scaderea capitalului

Actiunile SIF Banat - Crisana, suspendate la Bursa. ASF cere un raport privind scaderea capitalului


Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a cerut Consiliului de Administratie al SIF Banat-Crisana (SIF1) sa transmita un raport prin care sa prezinte informatii referitoare la reducerea capitalului social, actiunile societatii fiind suspendate de la BVB pana la prezentarea datelor solicitate.

Consiliul de Administratie al SIF Banat-Crisana a anuntat joi seara ca a decis reducerea capitalului social al companiei, fara prezinte detaliile operatiunii, care ar fi urmat sa fie anuntate ulterior primirii avizului de la ASF.

"In baza prevederilor art.6 alin (8) din statutul SIF Banat-Crisana, Consiliul de Administratie al SIF Banat-Crisana a hotarat reducerea capitalului social al societatii. Detalii privind aceasta operatiune vor fi facute publice printr-un raport curent, ulterior avizarii de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara", se arata in raportarea transmisa, joi, de SIF Banat-Crisana Bursei de Valori Bucuresti.

Comunicarea nu contine detalii privind decizia Consiliului de Administratie.

Articolul invocat din statut prevede ca adunarea generala extraordinara a delegat CA atributii printre care si modificarea capitalului social si schimbarea obiectului de activitate al companiei.

SIF Banat-Crisana are in prezent un capital social de 54,8 milioane lei.

Modul de administrare a activelor SIF Banat-Crisana a fost schimbat dupa alegerea unui nou consiliu de administratie in luna aprilie si confirmarea lui Dragos Bilteanu in functiile de presedinte al Consiliului de Administratie si director general al societatii de investitii financiare. Bilteanu este la conducerea SIF Banat-Crisana inca din luna decembrie a anului trecut, cand a facut rocada cu Ioan Cuzman, care s-a retras din posturile respective dupa 18 ani de activitate.

Deciziile AGA

In AGA in care a fost ales noul Consiliu de Administratie, actionarii au decis ca SIF Banat-Crisana sa nu distribuie dividende si sa pastreze profitul pentru investitii.

Cea mai importanta mutare a SIF Banat-Crisana in acest an este achizitia Muntenia Invest, societatea de investitii financiare ajungand astfel sa detina indirect controlul SIF Muntenia (SIF4). SIF Banat-Crisana ar urma sa imparta administrarea SIF Muntenia cu SIF Moldova (SIF2), care a anuntat in luna august ca vrea sa preia aproape 50% din actiunile Muntenia Invest, in aceleasi conditii de pret ca SIF Banat-Crisana.

Alta decizie a vizat infiintarea unei firme in Cipru, SIF Imobiliare, catre SIF Banat-Crisana care a transferat participatii de 100,4 milioane lei (22,6 milioane euro) detinute la 18 societati cu activitati in domeniul imobiliar. SIF Imobiliare ar urma sa fie listata pe sistemul alternativ de tranzactionare al Bursei de la Bucuresti.

SIF Banat-Crisana intentioneaza sa procedeze la fel si cu participatiile pe care le detine in turism, care ar urma sa fie transferate catre o noua firma, SIF Hoteluri.

Rezultatele financiare SIF Banat Crisana

SIF Banat-Crisana a inregistrat in primele opt luni cel mai mic profit dintre cele cinci SIF-uri, de 35 milioane lei.

La finele lunii august, SIF Banat-Crisana avea un activ de 1,52 miliarde lei, cu 15,4% peste nivelul de la finele anului trecut. Totusi, actiunile societatii sunt tranzactionate la cel mai mare discount dintre cele cinci SIF-uri, fata de valoarea activului net pe actiune, de 61%.

Actiunile companiei au incheiat sedinta bursiera de joi in crestere cu 0,37%, la 1,079 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a companiei este de 592,2 milioane lei (133,4 milioane euro).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1656 ori