Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

SIF Banat-Crisana: Profit de 63 mil. lei in 2011

SIF Banat-Crisana: Profit de 63 mil. lei in 2011


Societatea de Investitii Financiare Banat-Crisana (SIF 1) a realizat in 2011 un profit net de 63 milioane de lei, din care 87 la suta va distribui ca dividende, valoarea dividendului fiind de 0,1 lei pe actiune.

Dividendele vor fi distribuite actionarilor care vor detin actiuni la data de inregistrare 18 mai 2012.

"Prin politica de dividend promovata se are in vedere asigurarea unui echilibru intre remunerarea actionarilor prin dividend si nevoia de finantare a investitiilor, urmarind ca sursele ramase la dispozitia societatii sa permita asigurarea unui program de crestere pe termen lung al SIF Banat-Crisana", a spus Ioan Cuzman, presedintele SIF Banat-Crisana.

Plata dividendelor se va face in termen de maximum 6 luni de la data Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor (26 aprilie 2012), prin SC Depozitarul Central, cu exceptia persoanelor fizice care detin mai putin de 50 de actiuni. De asemenea, plata dividendelor se va face prin virament bancar, la cerere, in numerar la sediul SIF Banat-Crisana sau al sucursalelor societatii.

Tranzactia cu actiunile BCR, cel mai important eveniment din 2011 pentru SIF Banat-Crisana

Conducerea societatii de investitii considera ca tranzactia cu actiunile Bancii Comerciale Romane a fost cel mai important eveniment al anului 2011 pentru SIF Banat-Crisana, avand in vedere de ponderea importanta in totalul activelor a participatiei in BCR si implicatiile valorificarii acestei detineri, atat asupra structurii portofoliului societatii cat si asupra pozitiei sale financiare.

"Lichiditatea redusa a pietei de capital din Romania si posibilitatile limitate de diversificare a portofoliului in cadrul acesteia au condus la dezvoltarea unei strategii investitionale pe pietele de capital externe. Vizam construirea unui portofoliu diversificat si flexibil, axat intr-o prima etapa pe actiuni ale unor companii din Europa", a precizat, vineri, Ioan Cuzman.

Pentru anul 2012, SIF Banat-Crisana isi propune obtinerea unui profit net in valoare de 80.606.710 de lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1818 ori