Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Siemens va anunta in curand costul exact al reducerilor de personal

Siemens va anunta in curand costul exact al reducerilor de personal
Grupul german Siemens, care intentioneaza sa restructureze 17.000 de locuri de munca la nivel mondial, va putea preciza in curand costul exact al reducerilor de personal, conform declaratiilor directorului executiv, Peter Loescher, citat de Reuters. Negocierile purtate de conducerea companiei cu reprezentantii sindicatelor au fost constructive, a anuntat Loescher, la sfarsitul zilei de luni.


Costul restructurarilor este estimat la cateva sute de milioane de euro.Compania ar putea inregistra pierderi nete in al patrulea trimestru fiscal, ce se va incheia la 30 septembrie, generate de provizioane si de vanzarea departamentului de telecomunicatii SEN, care ar putea fi compensate totusi prin vanzarile ridicate ale diviziei VDO.Grupul german este implicat intr-un scandal de dare de mita, in urma caruia ar putea fi penalizat sau i-ar putea fi interzisa participarea la licitatii pentru anumite contracte din Statele Unite.Loescher, care detine functia de director executiv al Siemens de la mijlocul anului 2007 si-a propus sa restructureze gigantul industrial. Pana in prezent, acesta a reorganizat compania in trei arii principale de activitate - energie, industrie si domeniul sanitar - si a redus numarul de membrii ai consiliului director.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 914 ori