Siemens si Mitsubishi ofera 7 miliarde euro pentru preluarea producatorului de trenuri TGV

Miercuri, 18 Iunie 2014, ora 08:58
1404 citiri
Siemens si Mitsubishi ofera 7 miliarde euro pentru preluarea producatorului de trenuri TGV

Siemens s-a asociat cu Mitsubishi pentru o oferta de 7 miliarde de euro de preluare a unor active din energie ale Alstom, propunere care depaseste o oferta a General Electric, grupul german incercand astfel sa obtina sprijinul broard-ului grupului francez si al guvernului de la Paris.

Oferta Siemens-Mitsubishi evalueaza activele din energie ale Alstom la 14,2 miliarde de euro, comparativ cu 12,35 miliarde de euro in cazul propunerii GE, potrivit unei prezentari facute marti de Siemens, transmite Bloomberg.

Propunerea germano-japoneza deschide cursa pentru grupul francez si pune presiune pe GE sa isi imbunatateasca oferta.

Siemens ofera 3,9 miliarde de euro pentru operatiunile Alstom in domeniul productiei de turbine pe gaz, iar Mitsubishi Heavy si partenerul Hitachi ar plati 3,1 miliarde de euro pentru participatii la operatiunile de productie de turbine cu abur, retele electrice si in domeniul hidro.

Mitsubishi vrea sa cumpere si o participatie de pana la 10% la grupul Alstom, evaluata la circa 900 de milioane de euro.

Grupul german vrea totodata sa combine operatiunile Simens in domeniul feroviar cu cele ale Alstom, pentru a crea o companie lider in Europa, a declarat marti presedintele Siemens, Gerhard Cromme, dupa o intalnire cu presedintele Francois Hollande la care au mai participat directorul general al grupului, Joe Kaeser, si Shunichi Miyanaga, CEO la Mitsubishi.

Purtatorul de cuvant al GE, Deirdre Latour, a declarat ca grupul american nu se va angaja intr-un razboi al ofertelor pentru Alstom. Anterior, GE a anuntat ca este flexibil in privinta termenilor ofertei, indicand disponibilitatea de a face concesii in negocierile cu guvernul francez.

Siemens a oferit crearea a 1.000 de posturi de ucenici, in cadrul acordului, iar Mitsubishi a promis infiintarea unui centru comun de cercetare si dezvoltare in Franta. Aceste propuneri concureaza oferta GE de creare a 1.000 de locuri de munca in domeniul cercetarii si dezvoltarii.

Un oficial guvernamental francez a declarat ca Franta asteapta imbunatatirea propunerilor, cu toate ca Hollande si Kaeser nu au spus acest lucru, la intalnirea de marti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#preluare active energie Alstom, #Siemens asociere Mitsubishi, #oferta Siemens active Alstom , #stiri Siemens