Siemens Romania taie din cheltuieli dar nu face disponibilizari

Joi, 24 Septembrie 2009, ora 14:52
2084 citiri
Siemens Romania taie din cheltuieli dar nu face disponibilizari

Siemens Romania si-a stabilit doua directii ca masuri strategice in perioada de criza prin taierea fara tinta a cheltuielilor si prin focusarea doar asupra sectoarelor unde exista finantare, in afara de industria privata, a declarat pentru NewsIn directorul general al companiei, Cristian Secosan, care a precizat ca Siemens Romania nu are in plan disponibilizari, nici pentru acest an si nici pentru 2010.

Ca strategie anti-criza, vom actiona in doua directii. Una interna si care vizeaza de reducerea costurilor, mai precis de controlarea mai buna a cheltuielilor, insa fara a avea o tinta exacta, de 10% sau de 20%. Studiem sumele care sunt alocate anumitor proiecte si abordam proiectele celor care au asigurate fonduri de acest tip", a declarat intr-un interviu pentru agentia NewsIn Cristian Secosan.

Directorul general al Siemens Romania spune ca va "taia cat poate" din cheltuielile cu masinile, costurile cu telefonia, cu deplasarile, cu utilitatile, consumabilele si ca va renegocia pretul pe care compania il plateste pentru chirie.

Potrivit CEO-ului companiei, partea de energie a Siemens Romania este in continuare destul de puternica, fiind un domeniu in care nu s-au simtit asa de tare efectele crizei.

Acesta a adaugat ca, pe partea de IT, care e foarte vasta, la componenta de vanzari echipamente, calculatoare, in piata exista scaderi mari, cu 50%, ca si la automobile. Dar pe partea de solutii, de sisteme, de servicii IT de administrare retele, scaderea a fost ceva mai mica de 50%.

"Economia nu o sa se redreseze prea repede. Ma astept doar in a doua jumatate a anului viitor sa se reia crestere economica. Exista insa domenii care vor porni usor, precum cea de echipamente medicale, dar si parti ale industriei sau constructiile care nu se vor relansa nici macar atunci. In metalurgie va fi mai incet, la fel si industria auto sau in sectorul cimentului", a afirmat Cristian Secosan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
#siemens, #it, #criza, #economie, #cheltuieli, #disponibilizari , #stiri Siemens