Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Siemens: rezultate sub asteptari, pretul actiunilor scade

Siemens: rezultate sub asteptari, pretul actiunilor scade


Pretul actiunilor Siemens AG a ajuns la cel mai mic nivel din ultimele cinci luni la Bursa de la Frankfurt, dupa ce compania germana a raportat venituri sub asteparile analistilor, pe primul trimestru al anului fiscal.

Pretul actiunilor Siemens a scazut cu 3,53 euro, sau cu 4,5%, pana la 75 de euro, la Bursa de la Frankfurt, cea mai mare cadere de la 5 septembrie. La inchiderea sedintei bursiere, pretul unei actiuni era de 77,15 euro, conform Bloomberg.com. Compania are cea mai mare valoare dintre indicii germani DAX 30, care au scazut cu 1,5%.

Siemens a pierdut 203 milioane de euro din cauza ca divizia de transport de energie a intarziat sa conecteze cinci parcuri eoliene la reteaua energetica. De asemenea, compania a inregistrat pierderi in cadrul diviziei de energie regenerabila.

Siemens spera sa aiba rezultate mai bune in a doua jumatate a anului fiscal, care se termina la 30 septembrie. Scopul companiei este sa obtina o "crestere organiza moderata a vanzarilor" si un venit net din operatiunile permanente de aproximativ 6 miliarde de euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1097 ori