Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Siemens mizeaza pe cresterea afacerilor din Romania

Siemens mizeaza pe cresterea afacerilor din Romania
Siemens se asteapta la un avans de doua cifre al afacerilor din Romania in 2009, fata de nivelul de 321 milioane euro de anul trecut, pe fondul perspectivelor privind dezvoltarea in sectoarele de energie electrica si petrol si gaze, au declarat, miercuri, la Ploiesti, oficiali ai grupului german. "Planuim sa crestem in Romania si in sectorul energetic. Estimam cel putin aceleasi cifre in sectorul energetic (fata de 2008 - n.r) si ne asteptam la o crestere rapida in petrol si gaze", a spus Gunter Kappacher, directorul general al diviziei de energie pentru Europa Centrala si de Est din Siemens Austria si membru al consiliului de conducere al grupului.


Grupul Siemens a derulat anul trecut in Romania afaceri de 321 milioane de euro, din care 70 milioane euro pe partea de energie electrica.Siemens, care are incheiat cu Petrom un acord de 6,5 milioane de euro pentru conectarea la sistemul energetic national a viitoarei termocentrale a companiei petroliere, apreciaza ca in Romania oportunitatile de crestere a afacerilor sunt atat pe partea de electricitate, cat si de petrol si gaze. Totodata, grupul german ar putea colabora si cu rafinariile Arpechim si Steaua Romana.Kappacher a adaugat ca Siemens are deja comenzi pentru urmatorii doi ani in Romania."Chiar daca nu am mai avea cerere, avem comenzi pentru urmatorii doi ani si jumatate", a spus el.Grupul german Siemens este prezent in Romania din anul 1905 si are activitati in transporturi, energie, automatizari, actionari si tehnica medicala."In ciuda crizei, vedem multe posibilitati. Activitatile noastre de pe segmentul de energie cresc in toata lumea, in ciuda crizei, si are cea mai mare crestere din toate domeniile", a adaugat Donald Weir, seful de solutii de petrol si gaze din Siemens Germania.Totodata, Siemens va investi in specializarea personalului, intrucat industria de petrol si gaze are o mare problema cu numarul redus de specialisti. Grupul are trei centre regionale de petrol si gaze, unul dintre ele fiind in Romania."Oamenii prefera sa investeasca in economiile emergente. Piata este plina de oportunitati. Romania este foarte atractiva", a spus Kappacher.Grupul se concentreaza pe trei sectoare de activitate, respectiv infrastructura, sanatate si energie. La nivel de grup, Siemens estimeaza ca afacerile vor creste in continuare."Daca cererea de proiecte pe partea de energie (la nivel mondial, n.r.) se tempereaza putin, nu este niciun dezastru, ci este mai aproape de normalitate", a spus Kappacher.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1381 ori