Siemens anunta o crestere de 35% a profiturilor operationale in al patrulea trimestru

Joi, 09 Noiembrie 2006, ora 12:08
760 citiri

Conglomeratul industrial Siemens a anuntat joi o crestere cu 35% a profiturilor operationale in cel de-al patrulea trimestru al 2006, peste estimarile pietei, in ciuda rezultatelor slabe ale diviziei sale de telecomunicatii si IT, conform Reuters. Profiturile operationale ale grupului pentru perioada iulie-septembrie au fost de 1, 251 miliarde de euro (1,60 miliarde de dolari), fata de o medie de 1,202 miliarde de euro estimata de un grup de 21 de analisti pentru Reuters.

Valoarea comenzilor noi a scazut cu 4% pana la 22,616 miliarde de euro pentru intregul trimestru, in ciuda cresterii economice din Europa, unde Siemens contabilizeaza aproximativ jumatate din vanzarile sale. Aceasta cifra a fost sub estimarile pietei, care miza pe un nivel al comenzilor de 24, 204 miliarde de euro. Vanzarile au crescut cu 8% pana la aproximativ 23,92 miliarde de euro, peste estimarile initiale de 22,93 de miliarde.

Siemens, unul dintre cele mai mari conglomerate industriale ale lumii, nu a oferit detalii despre viitoarea vanzare a diviziei sale de telecomunicatii pentru firme Enterprise Networks, precizand doar ca divizia a inregistrat in continuare pierderi si scaderi ale vanzarilor.

Vanzarea acestei divizii, daca va avea loc, va reprezenta ultima etapa majora a iesirii treptate a grupului de pe piata telecomunicatiilor, sector care nu a adus rezultate financiare bune in ultima perioada.

De la preluarea conducerii companiei in ianuarie 2005, directorul executiv Klaus Kleinfeld a demarat un proces de reformare a grupului cu o existenta de 159 de ani, strategia acestuia fiind de a redacta planuri pe termen scurt si promitand o crestere a profitabilitatii in cursul anului ce va urma.

Divizia Siemens de tehnologie medicala, Med, in care conglomeratul industrial a investit peste sapte miliarde de euro, a fost cel mai profitabil sector al Siemens, inregistrand o majorare a profiturilor operationale de 13,7% pentru al patrulea trimestru al 2006.

Divizia producatoare de turbine Power Generation a inregistrat o scadere a profiturilor cu 5%, legata in mare parte de intarzierile de livrare pentru un proiect nuclear finlandez in timp de divizia de transporturi TS a beneficiat de o usoara recuperare, cota de profit crescand cu de 1,4%.

NewsIn