Siemens a retehnologizat o statie Transelectrica pentru 47,2 mil euro

Joi, 10 Iunie 2010, ora 14:35
1486 citiri
Siemens a retehnologizat o statie Transelectrica pentru 47,2 mil euro

Transelectrica si Siemens au finalizat lucrarile de retehnologizare a statiei electrice de 400/220/110 kV Bucuresti Sud, care s-au ridicat la 47,2 milioane euro, au anuntat joi cele doua companii, transmite NewsIn.

Finantarea a fost realizata din surse proprii Transelectrica si dintr-un credit in valoare de 27 milioane euro, acordat de KFW Bank Germania fara garantii guvernamentale.

Durata derularii proiectului a fost de 58 luni, cu incepere in anul 2005 si finalizare in decembrie 2009.

Contractorul general al lucrarii a fost Consortiul format din Siemens Austria-Siemens Germania si Siemens Romania, lider fiind Siemens Austria, iar subcontractor pentru lucrarile de constructii montaj a fost societatea Electromontaj S.A.

"Proiectul reprezinta cea mai mare investitie facuta de Transelectrica pana la aceasta data intr-o singura lucrare. Statia retehnologizata Bucuresti Sud va conduce la cresterea sigurantei in exploatare, reducerea costurilor de intretinere si exploatare, cresterea sigurantei in alimentarea cu energie electrica a Municipilui Bucuresti.

Lucrarile pentru modernizarea acestei statii au fost efectuate fara ca activitatea Termocentralei Bucuresti Sud sa fie afectata.

Lucrarile de retehnologizare a statiei Bucuresti Sud au constat din inlocuirea echipamentelor primare si secundare (comanda, control, protectie) cu echipamente moderne si performante de ultima generatie.

#siemens, #transelectrica, #companii , #stiri Siemens