Siemens a raportat un profit de 1,84 miliarde euro

Miercuri, 29 Aprilie 2009, ora 13:19
1683 citiri
Siemens a raportat un profit de 1,84 miliarde euro

Siemens AG, cea mai mare companie de inginerie din Europa, a raportat miercuri o crestere peste asteptari a profitului operational din al doilea trimestru, la 1,84 miliarde euro, datorita accelerarii unui program de reducere a costurilor, relateaza Bloomberg.

In aceeasi perioada a anului trecut, compania inregistrase un profit de 1,29 miliarde euro. Analistii chestionati de Bloomberg estimasera ca Siemens va avea un profit de 1,65 miliarde euro, in perioada analizata, precizeaza NewsIn.

Compania, prezenta si in Romania, a estimat ca veniturile din anul acesta vor depasi recordul de anul trecut, de 6,6 miliarde euro, dar a coborit totusi obiectivele de venit, estimate anterior la cel putin 8 miliarde euro. Directorul executiv Peter Loescher reduce costurile de destinate achizitiilor si administratiei pentru temperarea unei scaderi a cererii de echipamente automatice.

"A fost un trimestru foarte bun. Perspectiva este stabila si ar putea fi interpretata drept pozitiva de catre piete", a declarat un analist.

Totusi, comenzile au scazut cu 11%, la 20,9 miliarde euro, iar compania germana nu da semne in vederea unei reveniri economice pe termen apropiat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#miliarde, #profit, #siemens , #stiri Siemens