Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Siemens a anuntat un profit trimestrial peste estimari

Siemens a anuntat un profit trimestrial peste estimari

Siemens a inregistrat in primul trimestru fiscal un profit operational peste estimarile analistilor, care se asteptau la o scadere a castigurilor, ceea ce arata ca masurile de reducere a costurilor incep sa dea rezultate, relateaza Les Echo, preluat de NewsIn.

Grupul industrial german a inregistrat in perioada octombrie-decembrie, primul trimestru fiscal, un profit din exploatare de 2,255 miliarde euro in cadrul principalelor trei divizii, si o cifra de afaceri de 17,352 miliarde euro, in scadere cu 12%.

Analistii estimau, in medie, o scadere a profitului cu 10,6%, la 1,82 miliarde euro si reducerea cifrei de afaceri la 17,93 miliarde euro.

"Masurile luate foarte devreme ne permit acum sa amortizam efectele negative ale recesiunii mondiale", a declarat presedintele grupului, Peter Loscher.

Siemens si-a confirmat previziunile legate de scaderea cifrei de afaceri cu 5% in anul fiscal ce se va incheia la finalul lunii septembrie, la 73 miliarde euro.

De asemenea, grupul prevede o scadere a profitului de exploatare la 6-6,5 miliarde euro, de la 7,47 miliarde euro in anul precedent.

Comenzile noi, un indicator al viitoarelor vanzari, au scazut la 18,97 miliarde euro in primul trimestru, de la 22,22 miliarde in aceeasi perioada a anului precedent, insa ritmul de scadere s-a redus la 15%, de la 16% in trimestrul precedent. 

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1422 ori
Citeste mai multe despresiemens profit reducere costuri