Protectia datelor personale, importanta pentru 88% dintre romani

Joi, 17 Februarie 2011, ora 17:08
1448 citiri
Protectia datelor personale, importanta pentru 88% dintre romani

Protectia datelor personale este importanta pentru 88% dintre romani, iar 70% dintre acestia considera, in acelasi timp, ca nu au control asupra datelor personale, arata un studiu privind protectia datelor personale comandat de Nokia Siemens Networks, transmite NewsIn.

Studiul Nokia Siemens Networks a analizat atitudinea generala a romanilor in ceea ce priveste protectia datelor personale, disponibilitatea acestora de a partaja anumite informatii si increderea pe care o au in diferite categorii de companii.

In ceea ce priveste tipul de date pe care respondentii sunt dispusi sa le divulge, romanii par ingrijorati de partajarea datelor cardurilor de credit, 86% dintre respondenti considerand procesul de stocare si procesare a datelor fiind riscant si foarte riscant. Desi ridicat, procentul este oricum mai mic decat media europeana, unde 92% dintre respondenti sunt precauti atunci cand partajeaza informatii financiare.

Totodata, romanii sunt insa dispusi sa divulge informatii in schimbul unor servicii personalizate, 65% dintre respondenti fiind de acord cu acest lucru, spre deosebire de un procent mediu mai mic (46%) la nivel european.

La nivel european, consumatorii au cel mai ridicat nivel de incredere in banci si considera ca numerele cardurilor de credit sunt cele mai importante date. Utilizatorii europeni isi incredinteaza preferential datele personale unor companii cu care au deja o relatie (57% media, 61% in Spania, 69% in Romania).

Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoarea Nicoleta Pauliuc, președinta Organizaţiei Femeilor Liberale a pledat, luni, 25 martie, pentru un acces ponderat al tinerilor la unele aplicaţii de pe internet, dar a atras atenţia...
#protectia datelor personale, #romani , #stiri Siemens