Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profitul brut al Alcatel-Lucent Romania s-a majorat in 2006 cu aproape 69%

Profitul brut al Alcatel-Lucent Romania s-a majorat in 2006 cu aproape 69%

Alcatel-Lucent Romania a realizat anul trecut un profit brut in crestere cu aproape 69% fata de anul 2005, pana la 78,1 de milioane lei (peste 21,5 milioane euro), potrivit informatiilor publicate de companie in Monitorul Oficial.

Cifra de afaceri a companiei a fost in 2006 de 473 de milioane lei, cu 27% mai mare fata de valoarea de 272 de milioane din anul 2005. De asemenea, numarul de salariati a crescut cu 14% ajungand la 1.100.

La inceputul lunii mai, actionarii Alcatel Romania au aprobat in cadrul adunarii generale modificarea denumirii companiei in Alcatel Lucent - Romania, ca urmare a fuziunii dintre Alcatel si Lucent.

La nivel mondial, grupul Alcatel-Lucent a anuntat o pierdere de operare de 244 milioane euro in primele trei luni ale acestui an, fata de un profit de 246 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut, din cauza costurilor fuziunii dintre cele doua companii. Grupul a estimat ca vanzarile globale vor creste cu 10% in al doilea trimestru al anului.

Subsidiara Alcatel din Romania coordoneaza activitatea grupului in alte zece tari din sud-estul Europei, inclusiv tarile balcanice, Grecia si Cipru.

Alcatel-Lucent ocupa locul doi in ierarhia firmelor de telecomunicatiilor la nivel mondial, dupa compania americana Cisco, plasandu-se, insa, inaintea suedezilor de la Ericcson si a viitoarei societati formate prin fuziunea grupului finlandez Nokia cu cel german Siemens.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 709 ori