Liderul Siemens paraseste compania

Joi, 26 Aprilie 2007, ora 02:00
936 citiri

Presedintele si directorul general al concernului Siemens, Klaus Kleinfeld, afectat de un scandal de coruptie in care compania a fost implicata in ultimele luni, va parasi functiile detinute in cadrul grupului in data de 30 septembrie, arata un comunicat al companiei de miercuri, citat de AFP.

"Klaus Kleinfeld, presedintele Siemens a anuntat ca nu este dispus sa-si prelungeasca contractul, care expira in data de 30 septembrie 2007", a mai precizat grupul, in urma unei intalniri a consiliului de supraveghere.

Siemens se confrunta de mai multe luni cu acuzatii de coruptie, care au culminat, saptamana trecuta, cu demisia presedintelui consiliului de supraveghere, Heinrich von Pierer. Grupul este suspectat ca a varsat peste 400 de milioane de euro ca mita din "cufere negre" pentru a obtine o serie de contracte in domeniul telecomunicatiilor.

Anchetatorii cerceteaza peste zece persoane in cadrul acestui proces, actuali sau fosti salariati ai grupului german, sub acuzatia ca ar fi folosit fondurile pentru favoruri in obtinerea unor contracte internationale, in special in sectorul telecomunicatiilor. Anchetele pe acest subiect sunt in curs de desfasurare in mai multe state, printre care Germania, Elvetia, Lichtenstein sau Grecia.

Asa numitele "cufere negre" ale unei companii sunt acele conturi sau grupuri de conturi, care sunt acoperite prin mecanisme complexe care scapa unui control intern normal, cu scopul de a varsa contributii politice, mita, comisioane oculte sau de a acoperi cheltuielile personale ale conducerii si alte activitati ilegale, potrivit definitiei Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD).

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...