Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Inca o lovitura: Sony va retrage de pe piata camere foto Cyber-Shot cu defectiuni

Inca o lovitura: Sony va retrage de pe piata camere foto Cyber-Shot cu defectiuni
Afectata de scandaluri fara sfarsit, Sony reuseste sa intre intr-un noua incurcatura: opt modele de camere foto digitale nu reusesc sa faca poze corecte, iar unele nu fac deloc poze pentru ca sunt afectate de defectiuni,scrie presa americana.Sony a intrat intr-un scandal monstruos dupa ce a instalat pe softurile cu filme si muzica software care spiona ilegal utilizatorii. Apoi, compania a fost afectata de explozia unor baterii de laptop produse, care alimentau computerele produse de principalii jucatori de pe piata, precum Dell, IBM, Toshiba, Lenovo, Fujitsu Siemens si altii.
Dupa ce si-a pozitionat brandul de camere foto digitale Cyber-Shot ca pe o linie de produse premium, ceea ce ar insemna (pentru cumparator) ca sunt echipamente de calitate, fara probleme, Sony a reusit sa o faca din nou de oaie. Camere digitale vandute din 2003 pina in 2005, nu se stie cu exactitate cate, nu functioneaza corect. Sony a asigurat ca va repara sau va inlocui camerele defecte in toata lumea.

Defectiunea afecteaza si ecranele LCD, care nu afiseaza corect imaginile, iar unele modele nu pot sa faca fotografii deloc.
"Expertii" Sony au estimat ca probabil sunt 4.000 de camere defecte la nivel mondial. Compania japoneza sustine ca a vandut in lume peste 1 milion de camere digitale de cand a intrat pe aceasta piata. Odata cu seria de explozii a laptopurilor cauzate de bateriile Sony, compania a retras de pe piata 9,6 milioane de baterii defecte.

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 787 ori