IBM si Siemens au obtinut un contract de 7,1 mld. euro pentru sistemele IT ale armatei germane

Miercuri, 03 Ianuarie 2007, ora 09:34
924 citiri

IBM si Siemens au obtinut un contract de 7,1 miliarde de euro, pe termen de zece ani, pentru modernizarea si administrarea sistemelor informatice ale fortelor armate germane, transmite Reuters.

Siemens detine o cota de 60% in cadrul acordului, cel mai mare contract obtinut vreodata de o companie germana din sectorul industrial.

Cotatia actiunilor Siemens a urcat cu 1,2% in urma informatiilor, la 75,02 euro pe unitate, consemnand cea mai buna evolutie in randul titlurilor incluse in indicele bursier german DAX.

Cele doua companii vor co-administra proiectul si vor detine o participatie de 50,1% la consortiul nou format, in timp ce guvernul german va avea o cota de 49,9%.

IBM si Siemens, care colaboreaza deja cu armata germana, ar putea semna contractele pana la sfarsitul anului, au declarat surse apropiate situatiei.

Proiectul de modernizare a sistemelor IT, numit "Hercules", prevede aducerea centrelor informatice de date, a programelor, computerelor, telefoanelor si retelelor la cele mai inalte standarde, se arata intr-un comunicat comun al IBM si Siemens.

IBM va fi responsabila cu modernizarea centrelor informatice de date, in timp ce SBS, divizia IT a grupului Siemens, va administra computerele, serverele si sistemele de telefonie in peste 1.500 de locatii din Germania.

Acordul este benefic SBS, care este nevoita sa renunte la mai multe mii de locuri de munca, pe fondul concurentei intense.

Divizia Siemens a inregistrat pierderi operationale de 549 de milioane de euro in anul fiscal incheiat la sfarsitul lunii septembrie, la vanzari de 5,157 miliarde de euro.

Grupul Siemens, care produce de la trenuri si turbine pana la becuri de iluminat si aparate auditive, a realizat in anul fiscal 2005/2006 vanzari de 87,325 de miliarde de euro.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.mediafax.ro/ target=_blank>Mediafax</a>)