Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ericsson: IT-istii isi schimba jobul pentru oportunitati de cariera

Ericsson: IT-istii isi schimba jobul pentru oportunitati de cariera
Oportunitatile de dezvoltare a carierei sunt principalul motiv pentru care angajatii din domeniul IT decid sa isi schimbe jobul, spre deosebire de alte industrii, spun specialistii HR. "Oamenii pleaca, in special, ca sa invete, pun foarte mult accent pe training atunci cand negociaza angajarea. Multi lucreaza din facultate sau invata singuri, pentru ca sunt pasionati si sunt folositi pentru ce stiu, dar se investeste foarte putin in ei", afirma Horia Toader, director resurse umane la Ericsson Romania, furnizor de solutii de telecomunicatii.

Compania s-a extins in 2007, angajand 160 de oameni, prin crearea General Delivery and Support Center, divizia de solutii IT a Ericsson Romania. 70% din personalul acestei unitati este format din absolventi de facultati tehnice. Extinderea firmei continua, planurile departamentului de resurse umane fiind ca, in 2008, sa angajeze inca 200 de specialisti, pentru ca, in 2009, sa se ajunga la 500 de oameni.

"Deficitul de personal in domeniul IT este inca mare, in comparatie cu nevoile pietei, iar salariile cresc nejustificat, uneori ca si in piata imobiliara", crede Toader. Potrivit acestuia, trendul salarial este, in continuare, in crestere cu circa 10-12% anual.

Fluctuatia de personal in cadrul Ericsson Romania este sub 1%, in zona de telecom. "Partea de IT este foarte noua si nu putem estima, dar, in general, IT-ul este mai dinamic", explica directorul HR. Politica de retentie a personalului se bazeaza, potrivit acestuia, pe un echilibru intre mediul de lucru, accesul la informatie, expunerea externa si pachetul salarial.

Fiecarui angajat ii sunt alocate, in medie, cel putin zece zile de training pe an, iar pentru 2008, bugetul alocat trainingului va fi mai mare decat anul trecut. De asemenea, compania isi sustine oamenii cu potential in acoperirea nevoilor individuale de training, angajatii beneficiind chiar de cursuri complete de MBA. In plus, exista posibilitatea de relocare in cadrul unei subsidiare Ericsson din alta tara, unde exista pozitii vacante, prin contracte pe o perioada determinata, intre trei luni si un an, sau prin calatorii de afaceri, care dureaza intre cateva saptamani si trei luni.

In ceea ce priveste salariul, compania se situeaza la acelasi nivel cu media pietei raportata la companiile multinationale.

Beneficiile oferite angajatilor cuprind un concediu mai lung, de 25 de zile, un pachet medical la o clinica privata, bonuri de masa - introduse recent in programul de beneficii -, un bonus anual de performanta, precum si o alocatie pentru sport.

Pe viitor, compania are in vedere si introducerea unui sistem de pensii facultative, ca beneficiu, cel mai probabil doar pentru anumite categorii de angajati, fie in functie de vechime, fie de competenta si importanta oamenilor.

"Acum cativa ani, nu era un beneficiu atat de apreciat. Angajatii apreciau mai mult lucrurile tangibile: salariul, telefonul mobil, masina, bonurile de masa, dar probabil perceptiile s-au mai schimbat", spune Toader. Competitorii Ericsson sunt Motorola, Alcatel, Huawei, ZTE, Nokia Siemens Networks.

Angajari
Compania intentioneaza sa angajeze 200 de IT-isti in cursul anului 2008

'Deficitul de personal in domeniul IT este inca mare, in comparatie cu nevoile pietei, iar salariile cresc nejustificat, uneori ca si in piata imobiliara '- Horia Toader director resurse umane la Ericsson Romania

<a href=http://www.standard.ro/articol_26231_55/ericsson__it_istii_isi_schimba_jobul_pentru_oportunitati_de_cariera.html/ target=_blank>Business Standard</a>Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 3412 ori