Bursele europene deschid pe verde - 30 Iulie 2009

Joi, 30 Iulie 2009, ora 11:55
722 citiri
Bursele europene deschid pe verde - 30 Iulie 2009

 

Actiunile europene s-au apreciat in deschiderea sedintei de joi, in contextul in care increderea investitorilor a fost sustinuta de o serie de rezultate financiare pozitive, relateaza Newsin.

 

Indicele FTSEurofirst 300, al principalelor actiuni europene, a avansat cu 0,6% in deschiderea sedintei, la 916,39 puncte.

Bursa din Londra a deschis sedinta de joi in urcare, indicele Footsie-100 avansand cu 0,45%, la 4.567,95 puncte.

La bursa din Frankfurt, indicele Dax a crescut cu 0,44%, la 5.293,55 puncte, in timp ce indicele CAC 40, al bursei din Paris, a avansat cu 0,65%, la 3.387,62 puncte.

"Sezonul rezultatelor financiare ofera sustinere pietelor.

Investitorii nu trebuie sa devina nepasatori, insa suntem departe de sfarsitul lumii", a declarat Roger Peeters, analist in cadrul Close Brothers Seydler.

"Cea mai mare parte a rezultatelor sunt afectate de criza economica, insa nu sunt mai rele decat estimarile", a adaugat acesta.

Companiile de telecomunicatii au inregistrat unele dintre cele mai semnificative castiguri.

Actiunile France Telecom s-au apreciat cu 2,3%, in contextul in care grupul a afisat un profit semestrial peste asteptari, insa a avertizat in legatura cu incetinirea activitatii din a doua jumatate a anului.

Titlurile grupului Siemens s-au depreciat cu 2,3%, dupa ce grupul a afisat o scadere masiva a profitului operational in al treilea trimestru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele Din BET – Peste 13 Mld. RON Companiile din structura indicelui bursier BET, care au anunțat pana acum propunerile de dividende, vor sa distribuie cumulat acționarilor dividende in...
#actiuni, #criza economica, #titluri, #bursa , #stiri Siemens