Alcatel-Lucent, discutii pentru vanzarea unei divizii. O companie cu Siemens actionar, potential cumparator

Luni, 13 Ianuarie 2014, ora 18:02
1758 citiri
Alcatel-Lucent, discutii pentru vanzarea unei divizii. O companie cu Siemens actionar, potential cumparator

Alcatel-Lucent este in discutii cu potentiali cumparatori ai diviziei prin care furnizeaza echipamente si servicii de telecomunicatii companiilor, printre acestia fiind si Unify GmbH & Co. KG, detinuta de Gores Group LLC si Siemens AG, conform informatiilor din piata internationala.

De aceasta divizie a Alcatel-Lucent, care a adus companiei venituri de 764 milioane de euro in 2012, s-a aratat interesat si un investitor chinez, apreciaza surse apropiate tranzactiei, citate de Bloomberg.

Prin vanzarea acestei afaceri, Alcatel-Lucent se va putea concentra pe segmentul retelelor de telefonie mobila, mai profitabil. In acelasi timp, compania ar putea atinge si obiectivul lui Michel Combes, directorul generalal companiei, care intentioneaza sa obtina venituri de un miliard de euro din vanzarea de active pana in 2015.

De asemenea, Combes incearca sa reduca numarul de angajati pentru a diminua cheltuielile, dupa ce competitia cu furnizorii chinezi de echipamente de retea s-a intensificat.

Informatia nu a fost comentata nici de reprezentantii Alcatel-Lucent sau ai Unify, nici de cei ai Siemens si Gores Group.

Divizia Alcatel-Lucent, evaluata la circa 250 de milioane de euro

Potentialii cumparatori pregatesc o a noua oferta, decizia putand fi luata pana in luna martie, conform surselor citate de Bloomberg.

Aceasta unitate a Alcatel-Lucent ar putea fi evaluata la circa 250 de milioane de euro, conform unei alte surse citate. In 2012, aceasta afacere a adus companiei o pierdere operationala de 12 milioane de euro.

Luna trecuta, Alcatel-Lucent si-a dat acordul sa vanda divizia LGS Innovations, care furnizeaza servicii de comunicare prin satelit si de retea guvernului SUA pentru cel mult 200 de dolari.

O parte din divizia prin care Alcatel-Lucent furniza servicii de telecomunicatii companiilor a fost vanduta in 2011, cand Permira Advisers a call-center-ul pentru software Genesys pentru 1,5 miliarde de dolari.

Gore Group, o firma de private-equity din SUA, detine 51% din Unify, iar celelalte 49% sunt detinute de Siemens si a fost creata uin 2008, odata ce compania germana a inceput sa se retraga de pe segmentul telecomunicatiilor.

Unify va introduce noi aplicatii pentru comunicatii si incearca sa devina mai atractiva pentru investitori. Preluarea acestei unitati de la Alcatel-Lucent ar da companiei accesul la un portofoliu larg de clienti, putand, astfel, sa intre in concurenta cu Cisco, in special in America de Nord, a mai spus una dintre sursele citate.

#alcatel lucent, #alcatel vanzare, #preluare divizie , #stiri Siemens