Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

160 de Stagii pe Bune - inceputul unei cariere de succes in IT&C

160 de Stagii pe Bune - inceputul unei cariere de succes in IT&C

"Stagii pe Bune" (www.stagiipebune.ro), primul program national de stagii in industria IT&C, propune studentilor peste 160 de stagii in companii de renume Practica reala

In perioada 1 iulie A- 1 octombrie 2006, 160 de studenti vor avea ocazia sa efectueze stagii practice, cu o durata minima de 2 luni, in cadrul unor companii renumite din industria IT&C.

A"Studentii ce vor participa la Stagiile pe Bune din acest an vor avea ocazia sa aiba contact cu companii si provocari insemnate ale industriei IT&C locale, alaturand cunostintelor teoretice dobandite in facultate cunostinte practice, printr-o modalitate de colaborare ce respecta statutul lor de studenti.A", arata Bogdan Iordache, Presedintele Asociatiei A"Studenti si Profesionisti IT&CA", ce organizeaza programul A"Stagii pe BuneA".

Printre cele 23 de companii care ofera stagii studentilor, se numara multe A"nume greleA" precum BitDefender, Freescale, Vodanet, S&T Romania, NoBug Consulting, Alvarion, Orange, Oracle, Siemens, Alcatel, Softwin sau Ericsson. Stagiile se vor desfasura in Bucuresti si Timisoara.

A"Suntem bucurosi si mandrii de atentia si interesul tuturor acestor companii pentru sistemul de stagii propus de Stagii pe BuneA", spune Bogdan Iordache.

Cine poate participa la programul de stagii

Programul se adreseaza in principal studentilor din cadrul facultatilor de profil, dar si celor care doresc sa lucreze in industria IT&C, indiferent de facultatea pe care o urmeaza.

Studentii din anul doi sau mai mare interesati de industria IT&C se pot inscrie la unul din cele peste 132 de stagii in Bucuresti si 28 in Timisoara, publicate pe site-ul http://www.stagiipebune.ro.

Etapele programului

Pana la data de 12 iunie 2006, participantii se pot inscrie gratuit la oricare din stagiile publicate de companiile participante, pe site-ul www.stagiipebune.ro.

A"Studentii trebuie sa isi creeze un cont, sa adauge CV-ul lor, dupa care vor putea aplica la oricate din stagiile prezente, ce sunt destinate facultatii si anului lor de studiu.A", explica Bogdan Iordache.

Fiecare companie va analiza aplicatiile pe care le primeste ca urmare a stagiilor oferite in cadrul programului. Rezultatele procesului de selectie vor fi anuntate in data de 26 iunie pe www.stagiipebune.ro.

Programul A"Stagii pe BuneA" este organizat de catre Asociatia A"Studenti si Profesionisti IT&CA".

Asociatia A"Studenti si Profesionisti IT&CA" este formata din profesionisti din domeniul IT&C. Prin programe precum A"Stagii pe BuneA", A"Studenti si Profesionisti IT&CA" isi propune sa dezvolte colaborarea dintre mediul academic si companiile din domeniul IT&C si sa creeze mecanisme utile pentru dezvoltarea profesionala a studentilor.

"Stagii pe Bune"

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1448 ori