Siemens concediaza in Elvetia ca sa angajeze in Romania si China

Joi, 20 Septembrie 2012, ora 14:49
3268 citiri
Siemens concediaza in Elvetia ca sa angajeze in Romania si China

Siemens va renunta la 220 de posturi din divizia sa Building Technologies din Elvetia, in contextul in care compania muta o parte din operatiuni in Romania si China. In tara noastra, grupul a publicat deja anunturi de angajare pentru ingineri si programatori.

Siemens isi anuntase in luna aprilie intentia de a inchide fabrica de la Volketswil, parte din planul de relocare a productiei companiei. Grupul explica deciziile anuntate prin slabirea economiei globale si efectele francului puternic.

In acelasi timp, Siemens a anuntat ca o parte din operatiunile de asamblare vor fi delocalizate in Romania si in China.

Siemens angajeaza in Romania

Germanii de la Siemens au inceput deja sa pregateasca terenul si recruteaza personal pentru centrul de productie si dezvoltare de la Jucu. Grupul cauta, in primul rand, ingineri de teste si specialisti in managementul calitatii, dar si programatori sau specialisti in informatica.

Angajatul ideal trebuie sa aiba cunostinte avansate de programare, in special de C, C++ si Java. De asemenea, trebuie sa fie familiar cu sistemele SCADA (acronimul vine de la Supervisory Control And Data Acquisition, iar principala functie a acestor sisteme este monitorizarea si analiza datelor in timp real).

Candidatii care aplica pentru joburile anuntate de Siemens trebuie, obligatoriu, sa fie vorbitori de limba engleza, dar si cunoasterea limbii germane le poate asigura un avantaj. Nu in ultimul rand, toti candidatii ar trebui sa fie dispusi sa munceasca pentru perioade mai mari de timp in strainatate.

In schimbul tuturor criteriilor amintite, cei admisi vor primi "un salariu motivant, tichete de masa, asigurari de sanatate, program de lucru flexibil, servicii bancare preferentiale si un mediu de lucru profesionist", potrivit anunturilor publicate pe ejobs.ro.

Siemens nu este singurul grup strain care a demarat o campanie aproape agresiva de angajari. Bosch si Emerson au anuntat ca vor sa angajeze, impreuna, mai mult de 2000 de persoane. Grupul american Emerson cauta, in principal, ingineri. Compania Bosch recruteaza, in prezent, ingineri de aplicatii, manageri de proiect, dar are si posturi vacante pentru reprezentanti comerciali, achizitori sau dezvoltatori software.

Grupul german Siemens a avut in ultimii trei ani in Romania afaceri de peste 500 milioane de euro, compania fiind activa pe piata locala in industrie, energie, sanatate si IT.

Siemens Romania: Afaceri de peste 500 mil euro in ultimii trei ani

La sfarsitul lunii august, cotidianul german Borsen Zeitung anunta ca Siemens vrea sa reduca mii de locuri de munca.

Actiunile Siemens au inceput sa fie tranzactionate pe Bursa de Valori Bucuresti din data de 2 august.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#concedieri Siemens, #angajari Romania Siemens, #anunturi angajare Siemens, #relocare productie Siemens , #Management