Siemens a investit 4,5 milioane euro intr-un centru IT la Cluj si face angajari

Luni, 18 August 2014, ora 11:51
2204 citiri
Siemens a investit 4,5 milioane euro intr-un centru IT la Cluj si face angajari

Siemens a investit 4,5 milioane euro intr-un nou centru de cercetare si dezvoltare in Romania, la Cluj-Napoca, care va opera sub brandul companiei subsidiare Evosoft si unde intentioneaza sa angajeze peste 200 de persoane in urmatorii trei ani.

Centrul va functiona in cladirea Liberty Technology Park Cluj, dezvoltata de fondul de investitii Fribourg Capital, condus de omul de afaceri Ion Sturza.

Pana in 2017, compania intentioneaza sa angajeze 210 persoane, care vor lucra in proiecte globale de dezvoltare de software si produs pentru toate diviziile Siemens, potrivit unui comunicat al companiei, potrivit Siemens a investit 4,5 milioane euro intr-un centru IT la Cluj si face angajari.

Deschiderea noului sediul presupune o investitie de peste 4,5 milioane euro si include costuri aferente chiriei pe urmatorii cinci ani, costuri de amenajare si investitia initiala in infrastructura, fara a lua in calcul cheltuielile cu viitorii angajati.

"Compania Siemens este prezenta in Cluj-Napoca de peste 20 de ani. Incepand cu luna august, facem un pas firesc: crestem intr-o noua directie si ne dorim sa recrutam cei mai buni ingineri din zona", a declarat George Costache, directorul executiv Siemens Romania.

Reprezentantii Siemens au afirmat ca decizia de a deschide un nou centru la Cluj-Napoca se datoreaza nivelului inalt de educare al tinerilor absolventi si pozitiei georgrafice favorabile a tarii in Europa.

Noul sediu Siemens din Cluj Napoca ocupa integral cladirea B a Liberty Technology Park Cluj, pe o suprafata de peste 3.000 de metri patrati.

Siemens a inceput recrutarile

Compania a inceput deja angajarile in Cluj-Napoca prin intermediul unei campanii de recrutare, prin platformele de recrutare online, parteneriate cu universitatile cu profil tehnic din oras, prezenta la targurile de job-uri locale si prin intermediul companiilor locale de recrutare.

Siemens detine alte doua centre IT in Romania, la Brasov, cu peste 300 de angajati. Divizia Siemens Corporate Technology si compania Siemens Industry Software ofera servicii de inginerie si IT pentru clienti din intreaga lume, in diverse sectoare precum cel industrial, de sanatate sau energie.

Siemens este o companie de inginerie electrica in domeniul energiei, sanatatii, industriei si infrastructurii.

Activa pe plan local de peste 100 de ani, Siemens are aproximativ 1.600 de angajati in Romania si detine patru fabrici in Sibiu si Buzias, care produc sisteme si componente pentru automatizari si aplicatii industriale.

evosoft GmbH este o subsidiara a Siemens care coordoneaza proiecte internationale si servicii IT. Compania are sediul in Germania si opereaza ca entitate independenta si in Ungaria.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Siemens Cluj, #angajari Siemens, #locuri de munca Siemens , #Investitii